Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, kan stoklarının kritik seviyelere geldiğini belirterek, "Biz vatandaşlarımızı, hiç bir hastamızın kan ihtiyacının karşılanmasında sorun yaşanmaması için uygun oldukları en kısa vakitte Kızılay'ın bağış noktalarında hayat kurtarmaya davet ediyoruz" dedi. 

HAYAT KURTARMAYA DAVET 

Ramazan ayıyla birlikte stoklarda düşüş yaşandığını dile getirerek, Kanal S mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Ramazan ayı sonrası uzun bir tatil dönemi geçirdik. Ramazan ayında kan bağışlarında bir azalma oluyor. Sonrasında da 9 günlük tatil dönemi oldu. Kan stoklarımız artık iyice kritik seviyelere geriledi. Biz vatandaşlarımızı şu dönemde hiç bir hastamızın kan ihtiyacının karşılanmasında sorun yaşanmaması için uygun oldukları en kısa vakitte Kızılay'ın bağış noktalarında hayat kurtarmaya davet ediyoruz. Çünkü artık kritik seviyelere geldik. Kanın nerede, ne zaman, nerede kime ne kadar ihtiyacı olacağını bilemiyoruz. Kan, acil  değil sürekli bir ihtiyaç. Öyle olunca kan bağışı yapmaya elverişli tüm vatandaşlarımız en kısa vakitte lütfen Kızılay bağış noktalarına bekliyoruz" diye konuştu.

BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLIYIZ

'Candan Bağlıyız' isimli ulusal bir kampanya da yürütüldüğünü kaydeden Yıldırım, "Düzenli olarak Cumhuriyet Meydanı'nda, Çiftlik Caddesi'nde, Atakum Çobanlı İskelesi'nde, Çarşamba'da noktalarımız var. Vatandaşlarımız kızılay'ın kanver.org sitesine girdiklerinde kendilerine en yakın bağış noktalarını görebilirler. 168 çağrı hattını arayıp bulundukları ili söylediklerinde nerede hangi saatlerde bir bağış kabulü yapıldığının bilgisini edinebilirler. Mobil uygulamaları telefonlarına indirip oradan da bağış noktalarını görebilirler. 18-65 yaş aralığında 50 kilogram üzerinde her sağlıklı vatandaşımız resmi kimlik belgesiyle bağış noktasına başvurabilir. Erkekler 4, kadınlar 4 aylık periyodla kan bağışı yapabilirler. Şu anda ciddi anlamda bağışa ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz" ifadelerine yer verdi. 

SAMSUN BÖLGEYE HİZMET VERİYOR

Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nin Amasya, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat'a hizmet verdiğini kaydeden Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz hem bağışı toplama faaliyeti hem de bu illerde tedavi gören hastaların kan bileşeni ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kanın tek bir kaynağı o da insan. Çok güzel işleyen bir organizasyon var ama burada kanın tek kaynağı insan olduğu için bağış yapan birileri olmalı ki bu sistem sağlıklı işleyebilsin. Biz bütün vatandaşlarımızı uygun oldukları zaman bağış noktalarına bekliyoruz."

Samsun'da protokolden inşaat fuarına övgüler: "Samsun'u hep birlikte ileriye taşıyacağız" Samsun'da protokolden inşaat fuarına övgüler: "Samsun'u hep birlikte ileriye taşıyacağız"

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.