Bartın Toplum Gönüllüleri ve Bartın Hayvanları Koruma Derneği tarafından sokaklara konulan barınaklar sayesinde sokak hayvanları evlerine kavuştu.
Bartın Toplum Gönüllüleri ve Bartın Hayvanları Koruma Derneği sokak hayvanlarını soğuktan koruma çalışmaları kapsamında kedi evleri yapıldı. Gönüllüler kedilerinin yoğun olduğu caddelere ve sokaklara yaptıkları kedi evlerini yerleştirdi. Bartın Üniversitesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu Bartın Toplum Gönüllüleri üyeleri tarafından sokak kedileri için 30 adet yalıtımlı malzemeden ev yapıldı. Hayvanların soğuktan korunması için yapılan kedi evleri, kentte sokak kedilerinin ihtiyaçlarının karşılanması için de önemli bir adım oldu.
Barınakları sokaklara koyan Bartın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nevaz Küçükekşi, "Kedi evlerimiz tamamladı, kedilerin yoğun olduğu yerlere koymaya başladık. Şimdi sıcacık evlerimizde yaşayacaklar. Eğer çok ihtiyaç olursa kedi evlerinin yapımına devam edeceğiz Bartın Üniversitesi Genç Haytap grubu ve Bartın Toplum Gönüllüleri bu çalışmaya çok önem verdiler. Bizde destek olduk. Yer ayarladık malzemeleri temin ettik. Onlar bugün bitirdiler. Sokak hayvanları da bize emanet, onun için insanların hoşgörüsüne sığınıyoruz. Sevmeseler bile yaşam haklarına saygı göstersinler. Vurmasınlar bir kaşık su veya yemek versinler" dedi.
Sokak hayvanları için yaptıkları barınaklar hakkında bilgi veren Toplum Gönüllüleri üyesi Büşra Çelebi ise "Bartın Toplum Gönüllüleri Genç Haytap ve ve Bartın Hayvanları Koruma Derneği ile ortak geliştirdiğimiz projenin sonuna geldik. Bugün artık kedi evlerimizi yerleştirmeye başladık. Yavaş yavaş bu projede amacımız dışarıda kalan kedilerin kalabilecekleri sıcak bir yuva oluşturmaktı ve bunu yaptığımızı düşünüyoruz. Bartın Toplum Gönüllüleri olarak emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz " diye konuştu.
Sokak kedilerinin ise yerleştirilen barınaklara girerek, barınaklara adapte olduğu gözlendi.