Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, yıllar önce Türkleri asimile eden batı ülkelerinin şu an aynı çalışmaları İslam coğrafyasında yaptığını iddia etti.
İrfan Ermiş, Türklerin 3 bin yıl öncesinde yaşadıklarını belirterek, milletlerin kendi kültürlerini korudukları müddetçe varlıklarını devam ettirebileceğini söyledi. Milletlerin kendi kültürlerini terk etmeye başladıkları andan itibaren kültürünü kabul ettikleri milletin içinde asimile olmaya başlayacağını ifade eden Ermiş, “Türkler, yaklaşık 2 bin 300 yıldır Balkanlarda hakimiyet tesis etmiş ve sayısız devlet kurmuş ve hatta Balkan yarımadasının en eski milletlerinden biri olmuştur. Hun, Kıpçak, Kuman, Oğuz, Peçenek, Sami, Hazar ve Tatar olmak üzere Balkanlara yerleşmiş ve yaşamışlardır. Askeri yönden elde edilen başarılar ve sürdürülen hakimiyet; kültür anlamında gösterilmediği için bu saydığımız Türk kavimlerinin neredeyse tamamı asimile olmuş, hatta zamanla Türk milleti ve İslamiyet’in baş düşmanı olmuştur” dedi.
Bugün itibariyle Finliler, Estonlar, Bulgarlar, Macarlar ve Samiler gibi birçok Türk boyunun kültürel ve soykırıma tabi tutularak milli birlik ve benliklerini kaybettiğini ifade eden Ermiş, “9. yüzyılda Kuman ve Kıpçak Türkleri, Balkanlar ve Doğu Avrupa’da kurdukları büyük devletle bölgeyi hakimiyetleri altına alırken zamanla Hıristiyan misyonerlerinin etkisiyle asimile olmuş ve Anadolu’ya düzenlenen Haçlı Seferleri’nden de nasiplerini alarak Balkanlarda ciddi askeri baskılara maruz kalmışlardır. Böylece bu kavimler zamanla Hıristiyanlaşarak öz benliklerini ve özünü kaybetmişlerdir” ifadelerini kullandı.
Dünyada 12. yüzyılda Latin Alfabesi ile Türkçe İncil ve Koman Türkçesi ile sözlük yazıldığını ve Türk ülkelerine dağıtıldığını vurgulayan Ermiş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün için sarı saçlı mavi gözlü olarak bilinen Slav tipi, aslında Koman-Kıpçak Türklerinin tipidir. Koman, Kıpçak, Fin, Uğur, Hunguray, Sami, Macar, Bulgar, Peçenek ve Gagauz olan Türk boyları zamanla Hıristiyanlaştırılmıştır. Türk kavimlerinin neredeyse tamamına yakını asimile olmuştur. Türkler, askeri yönden zayıflatılarak asimile edilmeye başlanılmıştır. Bugünlerde de asimile olayı yine misyoner çalışmaları çerçevesinde İslam coğrafyası ve Türkiye’de devam ediyor. Misyoner çalışmaları karşısında Türk halkı ve İslam aleminin uyanık olmasını ve bu oyunlara gelmemesini istiyoruz.”