Aydınspor 1923 Altyapı Koordinatörü Göksel Özdemir, göreve geldiği andan itibaren çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek alt yapıyı kendi ayakları üzerine basar hale getirmenin hesaplarını yaptıklarını söyledi.
Alt yapının TFF gelirleri ile biraz nefes aldığını kaydeden Özdemir, “Alt yapının deplasman giderleri daha önceleri Aydınspor 1923 kulübünün hesabına yatıyordu ve yatan bu paralar borçlar nedeniyle kesintiye uğruyordu. Artık kesinti olmuyor ve federasyon deplasman giderlerini bundan sonra alt yapı için ayrı bir hesaba yatırıyor. Bu parayı da federasyona bildirdikten 10 gün sonra hesabımıza yatırıyorlar. Bu paralar yılda yaklaşık 80-90 bin liraya karşılık geliyor. Bu paralar ile hocalarımızın maaşlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu çalışmayı federasyon çok iyi yaptı ve bizleri rahatlattı. Çünkü önceden yöneticiler ile diyalog kurarak bu parayı temin etmeye çalışıyorduk. Bazı zaman sıkıntı yaşadığımız durumlar oluyordu. Artık yatılı deplasman maçlarında sadece kalma avansına ihtiyacımız oluyor ve onu da bir şekilde yöneticilerimiz aracılığı ile hallediyoruz. Kamuoyunun beklentisi A takıma yönelik olduğu için yönetici biraz daha A takıma ağırlık vermek zorunda kalıyor. Alt yapı ister istemez sıkıntılı günler geçiriyordu ama bunu federasyonun yaptığı çalışma ile bir nebze olsun aşmış bulunuyoruz” dedi.
“FEDERASYON GELİRLERİNİ ALT YAPIYA AKITMAK GEREKİR”
Alt yapı için derneğin yönetim kurulu üyelerini aktif hale getirmesi gerektiğini savunan Özdemir, “Biz A takımı rahatlatıp alt yapıda hamle yapacak bir pozisyona gelmemiz gerekiyor. Amacımız A takımı yönetimi ile birlikte koordineli bir şekilde alt yapıyı kendi ayakları üzerinde duran bir pozisyona getirmeyi hedefliyoruz. Alt yapıyı gelir getiren bir hale getirmek için federasyon gelirlerini alt yapıya akıtmak gerekir. Bu anlamda alt yapı derneğine bir yönetim kurulu oluşturmak ve futbol okulu akademisi derneğini aktif hale getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
“ORTEKİN TESİSLERİNİN TEL ÖRGÜLERİ GELİR KAPISI OLACAK”
Aydınspor 1923 alt yapısını ayakta tutmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını işaret eden Özdemir sözlerini şu şekilde noktaladı: “İlhami Ortekin Aydınspor 1923 Altyapı tesislerinin etrafını çevreleyen tel örgülerin her karesini satarak reklam geliri elde edeceğiz. Federasyonla görüşerek birçok alt yapı karşılaşmalarını da İlhami Ortekin Aydınspor 1923 Altyapı Tesisleri’ne almaya çalışıyoruz”