Sarıkamış Şehitleri 100. yılında Bartın’da düzenlenen anma yürüyüşü etkinliği ile anıldı.
Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe anma etkinliğine Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcıları Osman Altın ve Ünal Coşkun, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Ösemiş, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.
Şiirlerin okunmasının ardından Vali Seyfettin Azizoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün bu saatte, Kars Sarıkamış’ta en az otuz bin vatan evladı, Türkiye’nin her yerinden gelen insanlar, Sarıkamış’ın 2 bin 600 metre yüksekliğindeki Allahuekber Dağları’nın zirvesine doğru tırmanıyorlar. Bizde bugün onlarla beraber Bartın’da bir yürüyüş yapacağız. Bundan tam 100 sene önce Sarıkamış’ta, büyük bir mücadele ile kara, soğuğa, tipiye, borana, yoksulluğa her şeye göğüs gererek vatan ve milleti için mücadele eden kahraman üçüncü ordunun askerlerinin şehadet şerbetini içtiği o dağlara bugün otuz bin kişi yürüyor. Bizlerde bugün burada yürüyeceğiz. Bu meydanı dolduran siz Bartınlılara en derin şükranlarımı, saygılarımı hürmetlerimi ifade etmek istiyorum” dedi.
Cumhuriyet Meydanındaki etkinliğin ardından Vali Seyfettin Azizoğlu ve beraberindekiler alandan Türbe mevkisinde bulunan Bartın Şehitliğine yürüdü. Şehitlikte okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duadan sonra etkinlik sona erdi.