Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ile ilgili hafta sonu yapılacak YGS ile ilgili mesaj yayınladı.
Başkan Kutlu, 12 Mart’ın Türk tarihi için çok önemli olduğunu söyledi. Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andıklarını belirten Kutlu, “Mehmet Akif Ersoy’un ifade ettiği gibi ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ İstiklal mücadelesinin en çetin safhasının yaşandığı 1921 yılında, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan şiir, aynı yıl 12 Mart tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Bu sebepledir ki, 12 Mart tarihi, ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ günü olarak ilan edilmiştir. Böylesine büyük bir samimiyet ve yüce gönüllülükle kaleme alınmış olan şiirde milletimizin ortak hissiyatına tercüman olmuş, milli duyguları şahlandırmış, maneviyatı yükseltmiş, mücadele gücüne güç, kararlılığına kararlılık katmıştır. Bizlere düşen ise, genç nesillere ve gelecek kuşaklara bu marşı ve şairini doğru anlatmaktır” dedi.
Kutlu, Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dolayısıyla yayınladığı mesajında ise, “Çocuklarımızın eğitim hayatında önemli bir dönüm noktası olan YGS, bu Pazar günü ülke genelinde olduğu gibi Adıyaman’da da yapılacaktır. Ulaşım noktasında katkıda bulunmak amacıyla Belediyemize ait şehir içi toplu taşıma araçlarımız Pazar günü tüm öğrencilere ücretsiz hizmet verecektir. Sınavda öğrencilerin dikkati dağılmasın diye vatandaşlarımız herhangi bir gürültüye meydan vermemeli. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizden beklentimiz stres ve heyecan yapmadan ellerinden gelenin en iyisini yaparak bilgi ve kapasiteleri doğrultusunda sınavlardan başarıyla çıkmalarıdır. Şehrimizi ve ülkemizi gelecekte yönetecek gençlerimizin yapılacak olan YGS’de çalışmalarının karşılığını alacaklarına olan inancım tamdır. Tüm öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi.