Sunduğu tedavi hizmetleri ile Türkiye’de seçkin bir yere sahip olan Gazi Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi, kalitesini uluslararası düzeyde tescilledi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Avrupa Beyin ve Sinir Cerrahisi Dernekleri Birliği’nin (EANS) akreditasyon alt komisyonu JRAAC tarafından yapılan inceleme ile 5 yıl tam akreditasyon kabul edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gazi Üniversitesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Gökhan Kurt, “Kliniğimiz sunduğu hizmetler ile yurtiçinde en çok tercih edilen merkezlerin başında yer almaktadır. Yurtdışı yapılan akademik çalışmalarıyla da Üniversitemizin gururu olmaya devam etmektedir. Sahip olduğu Akreditasyon ile Avrupa ülkeleri ile eşdeğer eğitim vermektedir” dedi.
Kliniğin, aynı zamanda Türk Nöroşirürji Derneği Yeterlilik kurulundan da “Nöroşirürji Eğitiminde Mükemmellik Sertifikası”almaya hak kazandığını belirten Kurt, “Türkiye’de sadece iki üniversite bu belgeye sahip olabilmiştir. Ankara’da ise sadece Gazi Üniversitesi Hastanesi bu akreditasyona sahip olan tek üniversite hastanesidir” diye konuştu.
Prof. Dr. Kurt, bu süreçte özellikli ameliyatlar, ameliyat sayıları, poliklinik sayıları, modernleştirilmiş ameliyathane şartları, asistan eğitim programları, asistanların bulundukları mekanlar, çalışma koşulları ve araştırmalara katılımın öncelikli olarak değerlendirildiğini anlattı. Gökhan Kurt, ikinci kez akreditasyon alan klinikte araştırma görevlilerinin pratik ve teorik yönden Avrupa standartlarında uzmanlık eğitimi aldığını vurguladı. Prof. Dr. Gökhan Kurt, alanlarında özelleşmiş öğretim üyelerinin özverili çalışmalarınına akreditasyon sürecinde büyük katkı sağladığını dile getirdi.
Gazi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nde topluma sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesinin üst düzeyde olduğunu dile getiren Kurt, şunları söyledi:
“Üst yönetimimizin yatırım desteği ile kliniğimiz son teknolojik cihazlara kavuşmuştur. Dünya ülkeleri içinde bu donanımlara sahip klinik sayısı çok azdır. Verilen sağlık hizmetlerinin bazılarına bakacak olursak;araştırma ve uygulama merkezimiz epilepsi tanı ve tedavisinde yurtiçinde en çok hasta tedavi eden merkez konumuna gelmiştir. Epilepsi Merkezi deneyimli ekibi ile uygun hastalara cerrahi tedavi şansı sunmaktadır. Epilepsi cerrahisi ile hastalar nöbetsiz konforlu bir yaşama kavuşmaktadır. Cerrahi tedavi ile ilaçları kesilip toplum içinde mutlu, huzurlu ve etkin bir yaşama adım atmaktadırlar. Epilepsinin tanısında invaziv monitorizasyon, Video EEG, PET (Pozitron Emisyon Tomografi) ve fonksiyonel MR gibi teknolojik cihazları kullanan hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı açık cerrahi ve epilepsi pilleri konusunda da en deneyimli konumdadır.”
Gamma Knife radyocerrahi merkezinin Türkiye’deki en son model cihaza sahip olduğuna değinen Gökhan Kurt, bu cihazın beyin içinde yer alan başta tümör ve damarsal bozuklukların bıçaksız-kansız tedavisinde kullanıldığını anlattı. Gamma Knifeile hastanın cerrahiye alternatif etkin bir tedavi şansı elde ettiğini söyleyen Kurt, hastanın günübirlik tedavi sonrasında normal hayatına devam edebildiğini belirtti. Gamma Knife radyo cerrahi başarı oranının uygun hasta seçimi ile yüzde 90’lara ulaştığı bilgisini veren Kurt, “2004 yılından itibaren hizmet veren merkezimiz yurtdışından gelen hastalar dahil 5000’in üzerinde hastayı tedavi etmiştir” ifadesini kullandı.
Prof. Dr. Gökhan Kurt, merkezin ameliyathane sayılarının arttırılması ve yenileme çalışmaları ile kalitesini standartların üzerine çıkardığını vurguladı ve ekledi:
“Merkezimizde ameliyat sırasında kullanılan Manyetik Rezonans(MRG) ve Bilgisayarlı Tomografi,Beyin ve Sinir sisteminin görüntülemesini başarıyla gerçekleştirmektedir.Bu sistemlerin kılavuzluğunda beyin cerrahı hastalıklı dokuyu tam ve güvenle çıkarabilmektedir. Sağlıklı beyin dokusuna zarar vermeden hayati öneme sahip riskli beyin dokusu korunabilmektedir. Kliniğimizde uzun yıllardır kullanılan Navigasyon ve Stereotaksi cihazları sayesinde hedef dokuya çok küçük cerrahi açılımlar ile ulaşmak mümkün olmaktadır. İleri teknoloji ile hizmeti buluşturan Gazi Üniversitesi, Nöroşirürji ameliyathanelerini dünya standartlarının üzerine çıkarıp yenileyerek halkımızın hizmetine sunmuştur.”