Gazi Üniversitesi öğrencileri için kantin fiyatları artık sorun değil. Kantinlerde uygun fiyat politikası benimseyen Gazi Üniversitesi, ekonomik açıdan da öğrencilerin yanında. Sağlık, Kültür ve Spor, Daire Başkanlığının işlettiğini kantinlerde fiyatlar adeta 5 yıl öncesine döndü. Birçok öğrencinin fiyatları duyunca şaşırdıkları kantinlerde; yarım litrelik suyun fiyatı 25, poğaça ve çay ise 50 kuruşken, döner ve köfte 3 TL. Üniversite dışında bulunan herhangi bir kantine göre daha uygun olan bu fiyatlar, görenleri şaşırtıyor.
“PIRIL PIRIL BİR KAMPÜSTE UCUZ VE GÜZEL BİR ÖĞRENCİLİK”
Üniversite yönetimi tarafından işletilen bu kantinlerden toplam 28 tane bulunuyor.Sayılarının ise 100’e ulaşacağı tahmin ediliyor. Eski öğrencilerin fiyatlar karşısında hayrete düştükleri ve çok mutlu oldukları biliniyor. Eski öğrenciler üniversiteyi ve bu işletmeleri “Pırıl pırıl bir kampüste ucuz ve güzel bir öğrencilik” olarak değerlendiriyor.
Fitnesstan havuz imkânına kadar birçok sosyal faaliyetin olduğu Gazi Üniversitesinde, öğrenciler bu durumdan çok memnun. Eski öğrenciler ise bu imkânlar hakkında şu ifadeleri kullandılar: “Üniversitemizin havuzunu görmeye gittik. Havuz yenilenmiş. Havuzdan yararlanmak için aylık 30 TL’ye üye olmanız yeterli. Ayrıca haftada iki yarım günde bayanlara tahsis ediliyor. Ayrıca günlük 1 TL’ye havuzun yanında fitness imkânı tanınıyor. Fitness deyince, üç ayrı yerde daha fitness salonlarının olduğunu içlerinde squash salonları bile olduğunu öğrendik ve çok mutlu olduk”
Gazi Üniversitesi yemekhanelerinde de fiyatların çok uygun olduğunu belirten eski öğrenciler, “ Yemek fiyatı 1 lira 40 kuruş. Yemekler de çok iyi. Ayrıca 3 bin öğrencide ücretsiz yemek yiyormuş. Üniversite yönetimi maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere böyle bir imkân sağlıyormuş” şeklinde konuştular. Ayrıca isteyen öğrencilere de yarı zamanlı iş verildiğinin altını çizen Gazi Üniversitesi eski öğrencileri, “Üniversitede yaklaşık 2000 öğrenci kısmi zamanlı çalışıyormuş. Eskiye göre birçok imkan artmış” dediler.
Gazi Üniversitesi eski öğrencileri, “Yanımıza gelen yeni öğrencilere yeni yapılmış mermer binaları sorduk. Bu binalar yeni fakülte binalarıymış. Her binanın zemin katında 600 kişilik mescitler varmış. Bu gelişmeler karşısında çok mutlu olduk. Yapanların, emeği geçenlerin emeklerine sağlık. Gazi çok değişmiş. Burada yüksek lisans yapmalı” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladılar.