Acıbadem Bursa Hastanesi’nde cerrahi robotla ameliyat dönemi başladı.
Ürolojiden genel cerrahiye, jinekolojiden kulak burun boğaza kadar birçok alanda kullanılan Da Vinci ile robotik cerrahi operasyonları Acıbadem Bursa Hastanesi’nde başladı. Bursa’da ilk olan uygulamayla ilgili basın toplantısında konuşan Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nadir Şener, Da Vinci’nin cerrah tarafından robotun kollarına komut verilerek hizmet verdiğini söyledi. Şener, “Kolların ucu, insan elinin hareket kabiliyetinden yüksek, 540 derece dönebiliyor, küçük ve dar bölgelerde rahatlıkla hareket edebiliyor. Ameliyat masasındaki hastanın, açık ameliyata göre daha küçük kesi, daha az kanama, daha hızlı iyileşme olanağı sağlayan operasyonu gerçekleştiriliyor” dedi.
CERRAHİ ROBOTU NASA İCAT ETTİ
Da Vinci’nin NASA tarafından yapıldığına dikkat çeken Şener, “NASA’nın uzaktan ameliyat etmek için yaptığı araştırmaların sonucunda geliştirilen ileri cerrahi robotu Da Vinci, hastaya hem ameliyat sırasında hem de ameliyat sonrasında son derece önemli avantajlar sağlıyor. Da Vinci, ürolojiden genel cerrahiye, jinekolojiden kulak burun boğaza dek birçok alanda kullanılıyor” diye konuştu.
Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Zorluoğlu, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Şamlı, Kadın Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tufan Bilgin, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Özkan ve KBB Uzmanı Prof. Dr. Levent Erişen de cerrahi robot Da Vinci hakkında alanlarıyla ilgili bilgi verdi.