Annelerini ve iki kardeşlerini Suriye’nin El Rakka kentindeki hava saldırısında kaybeden 2 ayrı anneden biri zihinsel engelli 10 kardeş, açlıkla mücadele ediyor. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşayan ve ayakkabıları bile olmayan Suriyeli öksüz kardeşler yardım eli bekliyor.
El Rakka’da yaşanan hava saldırılarında biri 6, diğeri 4 çocuk sahibi iki annenin hayatını kaybetmesi üzerine babaları ile birlikte önce Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine yerleşen 10 çocuk, ardından Bursa’nın Yıldırım ilçesine sığındı. En küçüğü 4, en büyüğü 17 yaşında olan çocuklar yakıt ve elektriği bulunmayan evde bir aydır teyzeleri tarafından bakılıyor. Babaları çalışmayan yoksulluk içindeki 10 kardeş, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
Çevre esnaflarından Mustafa Doğançay, "İsimleri Abut ve Macit olan iki kardeşe yolda tesadüfen rastladım. Üşüdükleri için dükkana alıp, ısınmalarını sağladım. Çocukları eve bırakmak için Şirinevler’e geldiğimde, diğer kardeşlerin de çok zor durumda olduğunu gördüm. Esnaf arkadaşlarımla birlikte biraz yardımda bulunduk, lakin elimizden fazla bir şey gelmiyor. Çocuklardan ikisi hasta. Zihinsel engelli olan 17 yaşındaki Şeyme’nin tedavi görmesi gerekiyor. Bu konuda ilgililerden yardım bekliyoruz" dedi.