Kabadüz Eğitim Kültür Dayanışma Derneği’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Kabadüz merkezde gerçekleşen Eğitim Kültür Dayanışma Derneği’nin açılış törenine Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik, Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Birkan Bağcı, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mehmet Ali Garip, dernek yönetimi, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Kabadüz Kaymakamı Zafer Özçelik, açılışını gerçekleştirdikleri Kabadüz Eğitim Kültür Dayanışma Derneği’nin tüm ilçeye hayırlı olmasını dilediğini söyledi.
Dernekten adına yakışır kültürel ve sosyal faaliyetler beklediklerini ifade eden Özçelik, “Derneğin büyümesi, güçlenmesi ve yaşaması için tüm Kabadüzlülerin derneğe sahip çıkması gerekir” dedi.
Daha sonra konuşan Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, derneklerin sadece bir tabela derneği olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti.
İnsanlar arasında birlik ve beraberliği sağlanmasında derneklerin büyük faydaları olduğunu aktaran Başkan Kaya şöyle konuştu: "Dernek başkanı ve yönetimi yapması gereken işlerini devam ettirmenin yanında, insanların mutluluklarını, üzüntülerini paylaşmalı, insanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamalıdır. Bu noktada dernek başkanımıza ve yönetimine ciddi görevler düşüyor.”
Kabadüz Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Erbay Çeküç ise dernek çatısı altında her türlü kültürel ve sosyal faaliyetleri gerçekleştireceklerini kaydetti.
Açılışın ardından dernek tarafından konuklara çeşitli ikramlar yapıldı, birde günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.