Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' kapsamında, koordinasyon ve farkındalık oluşturma semineri düzenlendi. Toplantıda konuşan Bursa Garnizon ve Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, kadına yönelik şiddetin bir insanlık sorunu olduğunu belirterek, "Sorumluluk bölgemizde bu konuyla mücadele ederken iki arkadaşımızı şehit verdik" dedi.
Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde yapılan 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' kapsamında düzenlenen seminerlerin 25’inci Bursa’da gerçekleştirildi. Hilton Otel’de düzenlenen seminere Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sait Gürlek ile kamu kurum, kuruluş temsilcileri, Mahalle muhtarları ve askeri personel katıldı.
Seminerde konuşan Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, kadına yönelik şiddetin bir insanlık sorunu olduğunu ve dünyanın her yerinde varlığını sürdürdüğünü vurguladı. Sorumluluk bölgelerinde son 5 yılda kadına karşı meydana gelen şiddet olaylarında önceki yıllara oranla bir artış görüldüğüne dikkat çeken Tümgeneral Saldık, şöyle devam etti:
"2010 yılında Kadına yönelik şiddet 208 iken 2014 yılında 290’a yükselmiştir. Jandarma kırsal alandan sorumlu olduğu için müracaat edememe durumunu da göze alırsak bu sayı daha da artmaktadır. Kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması hedefimizdir, bu konuyla mücadele ederken geçtiğimiz yıl bölgemiz olan Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde av tüfeğiyle işini öldürmek isteyen bir kişiye yönelik müdahalede iki arkadaşımızı şehit verdik. Ayrıca kadına şiddet olaylarında 7 kadın vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 580 kadınımız ise yaralanmıştır. Şiddet olayları sadece fiziksel, darp, ruhsal işkence olarak değil hayatına mal olmaktadır."
'ALINAN TEDBİRLER YETERSİZ KALIYOR'
Panele çalıştay yöneticisi olarak katılan Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alev Özkazanç ise son yıllarda kadına yönelik şiddette artış gözlendiğini vurgulayarak, "Şiddet sadece Türkiye’ye yönelik değil tüm dünyada artış göstermektedir. Ne yazık ki ülkede, cinayetle sonuçlanan düzeyde şiddet biçimleri öne çıkıyor, maalesef Türkiye’nin sicili ise kadına yönelik şiddet te pek iyi değil, alınan tedbirler ise yetersiz kalıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI