İstanbul Adalet Sarayı’nda kendisini rehin alan teröristler tarafından vurularak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, saldırıyı bir terör eylemi olarak değerlendirerek, şehit Mehmet Selim Kiraz’ı yakından tanıdığını ve bir süre önce de Diyarbakır’a geldiği söyledi.
Rehine operasyonunda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için, Diyarbakır’da anma töreni düzenlendi. Diyarbakır Adliye Sarayı önünde yapılan anma törenine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile kentte görev yapan savcı ve hakimler katıldı. Şehit Savcı Kiraz için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan Başsavcı Solmaz, savcı Kiraz’ın şehit düştüğü haberinin yüreklerine bir kor gibi düştüğünü dile getirerek, adalet camiasının her mensubunun bu acıyı yürekten hissettiğini ve ağladığını söyledi. Başsavcı Solmaz, “Menfur saldırı şehit edilen cumhuriyet savcımızın şahsında Türkiye’de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimidir. Bu saldırı bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olamaz. Terör, düşüncenin öz suyunu emer ve kanla beslenir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenilen kaos ve kargaşa ortamın önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi, aynı kararlılıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır. Bu tarz saldırılar yargı mensuplarımızı çıktıkları yolda yürümekten alıkoymayacak ve onları yıldırmayacaktır. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor, merhum şehidimize Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınları ve tüm yargı camiasına sabır ile metanet dilerim” dedi.
DAYISI DİYARBAKIR’DA İŞ MAHKEMESİ BAŞKANI
Başsavcı Solmaz, konuşmasında şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ı yakından tanıdığını dile getirerek, dayısı Mehmet Kaya’nin, Diyarbakır 1. İş Mahkemesi’nde görev yaptığını dile getirerek, şehit savcı Kiraz’ın bir süre önce Diyarbakır’a geldiğini aktardı.