Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, Ordu’nun Altınordu ilçesinde esnaf kooperatifi ortaklarının yılın ilk 5 ayında 7.1 milyon TL kredi kullandığını söyledi.
Ordu’nun Altınordu ilçesinde yılın ilk 5 ayın da Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla 7.1 milyon TL kredi kullanıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya, 2015 yılının ilk 5 ayında 7.1 milyon TL’lik kredi kullanımının iyi olduğunu belirterek, yalnızca Altınordu ilçesinde 2015 yılı sonunda 20 milyona yakın kredi kullanılacağını tahmin ettiklerini belirtti.
"KREDİ VERMEKTE SIKINTI YAŞAMIYORUZ"
Kredi verme konusunda sıkıntıları olmadığını aktaran Kaya, "Esnaf kooperatifi olarak ortaklarımıza kredi sağlama konusunda kolaylıklar sağlıyoruz. 2015 yılının ilk 5 ayında Altınordu Kooperatifi tarafından ortaklarımıza 7.1 milyon TL kredi verdik. Ortalama her ay esnafımıza 1.5 milyon TL kredi vermiş olduk. Kredi verirken zorlanmıyoruz çünkü 6 ay önce verilen kredilerin ilk taksitleri ödeniyor. Bu da hem geri dönüşü sağlıyor hem de kredi vermemize engel teşkil etmiyor. Yıl sonuna kadar Altınordu’da 20 milyon TL kredi miktarına ulaşacağımızı düşünüyorum" dedi.