Sunguru Belediyesi tarafından anneler günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte çocukları ilk doğduğunda yetimhaneye verilen ve yıllar sonra tek başına İstanbul’daki bütün yurtları dolaşarak çocuklarını arayıp bulan Sevda Konduoğlu ile down sendromlu olan kızının daha sağlıklı büyüyebilmesi için sürekli çaba sarfeden Yasemin Kayaer yılın annesi seçildi.
Özgür Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve çok sayıda bayan katıldı. Kadınlar sanatçıların sahne aldığı etkinlikte bayanlar müzik eşliğinde eğlenceli saatler geçirdi.
Gelen misafirler kapıda güllerle karşılanırken, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner etkinlikte bir konuşma yaptı. Anneler Gününü kutlayan Başkan Şahiner, yılın anneleri olarak seçilen Sevda Konduoğlu ve Yasemin Kayaere eşi Vildan Şahiner ile birlikte çicek, plaket, hediye çeki ve altın hediye etti.
YILIN ANNESİ SEVDA KONDUOĞLU
Çocukları ilk doğduğunda yetimhaneye verilen Sevda Konduoğlu, eşinin ölümünden sonra annelik duygusuyla İstanbul’daki bütün yurtları dolaşarak çocuklarını arayıp buldu. Hayatın bütün zorluklarını biri engelli olan 2 çocuğuna hissettirmeden aşmaya çalışan Konduoğlu, 2 çocuğunu da kendisi büyüttü. Bir oğlu Dr. Sedat Baran Ortaokulu’nda bir oğlu ise Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören Konduoğlu, tek başına hayatının zorlukları yanında çevresindeki insanların olumsuz düşüncelerine rağmen engelli oğlunun da eğitim alması için elinden geleni yapmaya çalışıyor.
YILIN ANNESİ YASEMİN KAYAER
Yasemin Kayaer’in hayat hikayesi maddi sıkıntılar içerisinde geçmiştir. Hayatının temeline engelli kızını alan Kayaer, toplum tarafından dışlanacak korkusuyla tüm sosyal faaliyetlerinden vazgeçmiş. 5 yıl boyunca engelli kızının okula uyum sağlayabilmesi için İsmetpaşa İlkokulu’na kızı ile birlikte gidip gelen Kayaer, down sendromlu olan kızının daha sağlıklı büyüyebilmesi için sürekli Ankara’ya hastaneye gidip gelmiş ve özverisi sayesinde kızının normal çocukların gelişimine parelel gelişme göstermesi için sürekli mücadele etmiş.