Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy’u ziyaret etti.
Üyelerinin her türlü haklarını korumak, geliştirmek ve üyeler arasında her türlü yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak için için kurulan ve Genel Merkezi Ankara olan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Erzurum Şube Başkanı Ümit Bingöl ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Kısa adı AGE-Europe olan Avrupa Birliği Yaşlılar Platformu’nun da gözlemci üyesi olarak AB’de ülkemiz emeklilerini ve yaşlılarını temsil eden TÜED’in Türkiye genelinde 630 bin üyesi olduğu belirten Genel Başkan Kazım Ergün; Uzundere’ye ilk defa geldiğini, belediyenin çalışmalarını üye arkadaşlarından bildiğini, umduğundan daha güzel bir ilçe ile karşılaştığını belirterek Belediye Başkanı M.Halis Özsoy’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Uzundere’nin emekliler için bir cennet görünümünde olduğunu belirten Ergün üyelerine Uzundere’yi tanıtacaklarını söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı M.Halis Özsoy ise yüzbinlerce emeklinin temsilcisi konumundaki bir derneğin Genel Başkanının ziyaretinin anlamlı olduğunu söyleyerek, Uzundere hakkında bilgi vererek heyete Uzundere’yi tanıtan belediyenin kültür çalışmaları arasında yer alan kataloğu hediye etti.
Ziyarete Genel Başkanın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Gazi Aykırı, Genel Merkez Sekreteri Ömer Kurnaz, Erzurum SGK İl Müdürü Hulusi Bumin, SGK Başmüfettişi Mehmet Altıparmak ve TÜED Erzurum Şube Başkanı Ümit Bingöl ile üyeler katıldı.