Gülay KUYUCU- Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN'da AK Parti'den 1'inci sıra Van Milletvekili adayı Beşir Atalay, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ahmet Hakan'a bir menfur saldırı düzenlenmiştir. Bu olayı lanetliyorum, şiddetin her türlüsünü kınıyorum" dedi.
Seçim çalışmaları için diğer adaylarla birlikte Van'a gelen Beşir Atalay, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Atalay, konuşmasına Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Atalay, "Gece bir gazeteci arkadaşımıza, Ahmet Hakan'a bir menfur saldırı olmuştur. Bu olayı kınayarak konuşmama başlamak istiyorum. Bu olayı lanetliyorum. Şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Biz daima şiddete karşıyız. Hele bir basın mensubuna yapılan bu şeyi gerçekten çok büyük bir şansızlık olarak görüyorum. Kendisine şifa diliyorum, geçmiş olsun diliyorum, basın camiasına da geçmiş olsun diliyorum" dedi.
Atalay, istanbul Valisi ile görüştüğünü de belirterek, "Havaalanından buraya gelirken, İstanbul valisiyle görüştüm. Saldıran 4 kişi de yakalanmış, ifadeleri alınmış. Bana bilgiler verildi. Ama ben bu bilgileri burada vermeyecğim. Zaten bir saat sonra İstanbul Valiliğimiz bir açıklama yapacak ve bu saldırganlarla ilgili bilgileri kendileri verecekler. Saldırganların 4'ü de yakalanmış su an emniyetin elinde, sevindirice olan yanıda bu"diye konuştu.

FOTOĞRAFLI