Muş’ta faaliyet yürüten Menderes Sürücü Kursu tarafından işitme engellilerin ehliyet alabilmeleri için açılan kursa katılarak başarılı olan vatandaş, ’H’ sınıfı ehliyet aldı.
2014 yılının Ağustos ayında işitme engellilere yönelik başlatılan ehliyet kursunda eğitimler devam ediyor. Bölgede işitme engellilere kurs veren tek firma olduklarını dile getiren Özel Menderes Sürücü Kursu Kurucu Müdürü Maşallah Kandemir, açtıkları kursa katılarak başarılı olan Mehmet Eşref Tuna isimli işitme engelli vatandaşın ehliyetini aldığını söyledi. Tercüman eşliğinde kurs verdiklerini dile getiren Maşallah Kandemir, engelli bireylerin ehliyet sahibi olmalarını önemsediklerini ifade kaydetti. Kandemir, "Bizlerin kullandığı arabaları artık ehliyetlerini alan engelli kardeşlerimiz de rahatlıkla kullanabilecekler. Birlikte yaşamak ve hayatı paylaşmak adına, bu medeni cesareti kendisinde görerek kursa katılan ve belge almaya hak kazanan işitme engelli kardeşimizi kutluyorum" dedi.
Yeni dönem kursa ise 3 işitme engelli bireyin katıldığını dile getiren Kandemir, engellileri derslerde yalnız bırakmadığını vurgulayarak; "Öğretmenlerimizin anlattığı konuları işaret dili ile kendilerine aktarıyoruz. Bu yöntemle konuları tam anlamalarını sağlıyoruz. Bilinçli ve eğitimli bir sürücü olarak ehliyetlerini alıyorlar" diye konuştu.
’H’ sınıfı ehliyet almaya hak kazanan işitme engelli Mehmet Eşref Tuna ise ehliyetli bir sürücü olduğunu belirterek, "Daha sonra açılan ehliyet kursuna katıldım. Şimdi ehliyetli bir sürücü oldum. Muş’ta yaşamaktan çok mutluyum, bize her türlü imkan sağlanıyor. Ehliyet alabilmemiz için kursu açan Özel Menderes Sürücü Kursu yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Maşallah Kandemir, daha sonra işitme engelli Mehmet Eşref Tuna’ya ehliyetini teslim etti.