Burdur’da kar yağışının başlaması ile okullar 1 günlüğüne tatil edilirken, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri ve Burdurlu vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Burdur Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı’nda toplanan genç, yaşlı tüm vatandaşlar, kar sevinci yaşadı. Öğrencilerin ise Atatürk Anıtı ve Cumhuriyet Meydanı’nda siper alarak yaptıkları kar savaşı eğlenceli görüntüler oluşturdu. Öğrencilerin karşılıklı olarak Allah Allah nidalarıyla birbirlerine kartopu atmaları, vatandaşları kahkahaya boğdu.
ARAÇLARDAN KAR DANSI
Burdur’da şehir merkezi başta olmak üzere şehirlerarası yollarda büyük sıkıntılar yaşanmadı. Kar yağışı sebebiyle bazı araçlar yolda kalırken, bazı araçlarda kaydı. Trafik kazalarının yaşanmadığı şehir içinde ise Cumhuriyet Meydanı’ndan kayarak geçen araçlara, kartopu oynayan öğrenciler tezahüratlarla eşlik ettiler.
KAR TATİLİ İLAN EDİLDİ
Kar yağışı nedeniyle Burdur Valiliği emriyle okullar 1 günlük süreyle tatil edildi. Burdur Emniyet Müdürlüğü, Burdur Jandarma Komutanlığı ve Burdur İtfaiye Müdürlüğü ve 112 ekiplerinin tedbirler aldığı öğrenilirken, ekiplerin sorumluluk bölgelerinde yolların açık olduğu öğrenildi. Keskin noktalarda uygulama başlatan Trafik Şube ve Jandarma Trafik ekipleri, zincir kullanılması konusunda uygulamaya başlanırken, Burdur Belediyesi tarafından kar kürüme çalışmaları da başlatıldı.