Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Öğretim Görevlisi Liyaddin Yeşilkaya, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından öğrencilerin uygulamalı eğitimlerinde kullanmaları amacıyla 1 adet kazıcı-yükleyici ve 1 adet greyderin bağışlandığını belirtti.
Yeşilkaya yaptığı açıklamada İscehisar MYO bünyesindeki motorlu araçlar ve ulaştırma teknolojileri bölümü ve iş makineleri operatörlüğü programının Türkiye’de ilk ve tek program olarak 2010 yılında ilk öğrenci alımını gerçekleştirerek eğitim-öğretim faaliyetlerine başladıklarını kaydetti. Yeşilkaya, “2014-2015 eğitim öğretim yılında ise yoğun talepler sonucunda ikinci öğretim programına öğrenci alınarak yılda 70 kişiyi mezun etme hedefi ile öğrenci yetiştirmeye başlamıştır” dedi.
Türkiye genelinde madencilik sektörünün ocak ve fabrikalarına makine üreten işletmelerin kapasitelerinin son 10 yılda büyük artış gösterdiğini ifade eden Yeşilkaya, “Bundan dolayı iş makinelerinin operatörlüğü, bakımı ve onarımı ile uygun bir şekilde kullanımı hakkında teknik eleman ihtiyacı hızla artmaktadır. İş makinelerinde ilk işletme ve onarım maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle iş makinelerinin eğitimli insanlar tarafından kullanılması gerekmektedir” diye konuştu.