Afyonkarahisar’da 26 yıldır spastik engelli oğluna bakan Zehra Gökay, “Bana Allah’ın armağanı, onun sevgisi bir başka” dedi.
Kent merkezinde eşi ve spastik engelli oğlu ile yaşayan Zehra Gökay, Anneler Günü’nde sevgisi ve sabrı ile adeta bütün annelere ve insanlığa örnek oluyor. Spastik engelli oğlu ile birlikte 2 çocuğu ve 5 torunu olan Gökay, oğlu için kendisi ile birlikte bütün ailenin fedakarlık yaptığını ifade etti. Oğlunun durumundan şikayet etmediğini, aksine durumlarına her daim şükür ettiklerini dile getiren Gökay, “3 çocuğum var, bir ağabeyimiz, bir ablamız var, onlar evli. Volkan üçüncü çocuğum. Çok şükür bu sevgiyi bize tattırdı, Allah’ın armağanı. Binlerce kere hamdolsun. Volkan’ın sürekli yardıma ihtiyacı var. Bir anneye, bir babaya, bir aileye ihtiyacı var. Volkan, yapabileceği şeyleri yalnız yapamıyor. Mutlaka yanında bir destek ve güven istiyor” diye konuştu.
“SEVDİK, BAŞIMIZIN TACI ETTİK”
Oğullarının bu durumundan hiçbir zaman şikayet etmediklerini ve bıkmadıklarını aktaran anne Gökay, şunları söyledi:
“Hiçbir zaman öyle bir şey olmadı. Ne annemiz, ne babamız, ablamız hiçbir zaman yapmadık. Düğüne gittik yanımızda, cenazeye gittik yanımızda. Volkan’ın daha önceki spastik eğitimleri özeldi, önceden böyle Milli Eğitime bağlı rehabilitasyon merkezleri yoktu. Biz özele götürdüğümüzde bile öğretmenleri, hocaları hep takdir ettiler ‘siz hiç toplumdan koparmamışsınız’ diyerek. Gerçekten biz çocuğumuzu koparmadık, hiçbir zaman hiçbir yerden. Her yerde beraberiz. Bir anne olmak bunu gerektiriyor. Hele böyle özel çocuklar için her şeye destek, güven istiyorlar. Ben bazı aileleri görüyorum toplumdan soyutluyorlar. Çocuğumuz böyle diye çekiniyorlar. Biz hiçbir zaman çekinmedik. Sevdik, başımızın tacı ettik, ömrümüz olduğu kadar da tacımız olacak.”
“VOLKAN DOĞDU DOĞALI HER YÖNÜYLE İLGİLENİYORUZ”
Gökay, oğlunu en çok mutlu eden şeyin Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne giderek oradaki arkadaşları ile bir araya gelmek olduğunu anlatarak, “Volkan doğdu doğalı her yönüyle ilgileniyoruz, bir uyku hariç. Her zaman için yanımızda, beraber. Volkan derneğe gidiyor, dernekte de ilgileniyorlar sağolsunlar. Yani oraya gidince çocuğum çok mutlu oluyor. Aynı kişilerle hayatı paylaştığı için belki bizden daha çok mutlu oluyor orada kalınca. Volkan’a 1 yaşından beridir çok özen gösteriyoruz. Yemeğini yediriyorum, yatırıyorum, kaldırıyorum, derneğe giderken ihtiyaçlarını karşılıyorum, arabasına bindiriyor yolluyorum ve çok mutluyuz. Her zaman beraberiz, her zaman yanındayım. Yanında telefonu var, ulaşabiliyor her an için. Her ihtiyacını karşılıyorum” dedi.
“BENİM ÇOCUĞUM DA ONLAR GİBİ YÜRÜSEYDİ, TOP OYNASAYDI”
Yine de oğlunun durumuna bir anne olarak üzüldüğünü belirten Gökay, şöyle devam etti:
"Dışarıdaki çocukları gördüğüm için. Benim çocuğum da onlar gibi yürüseydi, top oynasaydı diyorum ama mutluyum. Çok şükür Allah’ım bana mutluluğu tattırdı. Sevgisi başka Volkan’ımın."
Anneler Günü’nde fedakar annesini unutmayan Volkan Gökay ise, annesine çiçek hediye edip, “Canım anam” diye sarılarak annesini öpücüklere boğdu.