Antalya’nın Kumluca ilçesinde bu yıl 16’ıncısı gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali programının belirlenmesi için, festival tertip komitesi tarafından toplantı gerçekleştirildi.
16. Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri programının belirlenmesi amacıyla, festival tertip komitesi üyeli Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başlığında toplantı yaptı. Toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Esnaf Odası Başkanı Atacan Ertürk, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 23 Nisan kutlamalarıyla birlikte ilçede festival etkinliklerinin başlayacağını, bu yıl etkinliklerin geçen yıllara göre daha güzel ve halkın katılımıyla geçmesi için farklı etkinlik ve programlar hazırlamayı amaçladıklarını söyledi. İlçede Nisan ayından itibaren, ilçede her ay bir etkinliğin yapılacağını kaydeden Başkan Çetinkaya, 11-12 Nisan tarihinde Beykonak Mahallesi’nde konser ve motokros yarışı, 30-31 Mayıs tarihlerinde Adrasan Mahallesi’nde Ebabil Şenliği ve 13-14 Haziran’da ise Mavikent Mahallesi’nde Deniz Şenliği yapılacağını belirtti.
Başkan Çetinkaya, “Bu yılki festivalimiz 23 Nisan’dan itibaren her gün bir etkinlikle başlıyor. Etkinliklerimiz içerisinde halk koşusu, okullarımızın halk oyunları gösterisi, okullar arası ses yarışması olacak. 29 Nisan günü Türkiye’nin en büyük halk festivali olan Yörük Göçü etkinliğimiz ile resmi olarak başlayacak. 30 Nisan’da biyolojik mücadele ile ilgili sempozyum, 1 Mayıs’ta acı biber yeme yarışması, 2 Mayıs’ta yağlı güreşlerimizin başlangıcı ve kadınlar günü etkinliğimiz ile 3 Mayıs günü ise güreşlerimizin finaliyle festivalimiz son erecek. Festivalimiz içerisindeki tüm etkinliklerimize halkımızın desteği, katkıları var, bu katkılar ve destekle bu kadar güzel bir festivali organize ediyoruz” dedi.
Festival etkinlikleri kapsamında konserlerde yapılacağını vurgulayan Başkan Çetinkaya 29 Nisan günü akşam Karatepe stadyumuna Bülent Serttaş konseri, festivalin finalinde 2 Mayıs Cumartesi akşamı ise, gençler tarafından ankette en çok talep alan Mustafa Ceceli konseri olacağını kaydetti. 30 Nisan ve 1 Mayıs günü akşamları ise yine sürpriz sanatçıların konser vereceğini anlatan Başkan Çetinkaya, bu sanatçıların belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.