Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu’nda (ÜSET) eğitim-öğretimlerini tamamlayan öğrenciler mezun oldu.
Turizm Fakültesi ile Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulunda eğitim-öğretimlerini tamamlayan öğrenciler Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesinde düzenlenen muhteşem bir törenle mezun oldu. Törene; Rektör Yardımcısız Prof. Dr. İsmail Bekci, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş, ÜSET MYO Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Genel Sekreter Sibel Akbaş, üniversitenin akademik birim yöneticileri, akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının idari amirleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Mezuniyet töreni, Öğrenci Konseyi Başkanı İlhan Aktaş’ın ve mezun öğrenciler adına Turizm Fakültesi ile ÜSET MYO birincisi öğrencilerinin konuşmaları ile başladı. Daha sonra tören konuşmasında öğrencilere hitap eden ÜSET MYO Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül üniversitelerin önemine değinerek bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin üniversitelerin bilim üretme kabiliyetiyle eşdeğer olduğunu söyledi. Doç. Dr. Bülbül “Üniversitelerin bilim üretme yanında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü temin etme potansiyeline sahip olması ülkemiz açısında stratejik önemi haiz bir durumdur. Diğer yandan, öğrencilerine çağın gerektirdiği teorik bilgiyi verirken bu bilgilerin öğrencide pratiğe geçirilmesi için zemin ve ortam hazırlanması da üniversitelerin önemli görevleri arasındadır” diye konuştu. Doç. Dr. Tuncay Bülbül konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sahip olduğu bölgesel potansiyelin farkında olan üniversitemiz de özellikle turizm alanında bir marka olma gayreti içindedir. Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu olarak Üniversitemizin bu perspektifinin farkındayız ve kurulduğumuz günden bu yana ülkemiz ve dünya turizm sektörüne hizmet edecek öğrenciler yetiştirme gayreti içinde olduk. Yetiştirdiğimiz her öğrencinin meslek yüksekokulumuzun ve üniversitemizin gönüllü bir elçisi olduğu bilinciyle hareket etmeye çalıştık”.
Törende mezun olan öğrencilere iş hayatında başarılar dileyen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, başarıya ulaşmada hedef belirlemenin ve bu hedefin doğru olmasının önemine değindi. Prof. Dr. Aslan “Hedefe ulaşmada size yolunuzu; aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlarınıza çözüm aramak da aslında öncelikle size düşüyor. Sevgili mezunlarımız, sizleri 2 ve 4 yıllık bir eğitim sonunda bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Zaman içerisinde okulunuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın ve birçok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. Bu aşamadan sonra sizlere düşen öz güveninizi kaybetmeden kendinize yakışan bir şekilde hem mesleğiniz hem de ülkeniz için çalışmaktır. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri güzel işler başarmış, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin gururu bize yetecektir” diye konuştu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci ise üniversitelerden alınan eğitimin önemine değinerek bu eğitimin etkisiyle gençlerin ailelerine ve ülkelerine faydalı bireyler olarak topluma katıldıklarını söyledi. Prof. Dr. Bekci, “Üniversitelerden alınan bilgilerin hem çağın ihtiyaç duyduğu perspektife uygun olması hem de ülkenin kalkınma hedefleriyle uyuşması gerekmektedir. Diğer taraftan, verilen teorik bilgilerin uygulamalı olarak öğrenciler üzerinde pratiğe geçirilmesi de üniversitelerin yerine getirmesi gereken görevlerden birisidir. Üniversitemizde aldıkları eğitimi artık uygulama alanına aktaracak olan sevgili öğrencilerimizi verdikleri emeklerden dolayı kutluyorum. Elde ettikleri bilgi birikimini hayatları boyunca kullanabilmelerini diliyorum. Üniversitemiz adına girdileri yarışmalarda üniversitemizi başarı ile temsil eden, dereceler alan ve bizleri gururlandıran öğrencilerimizi kutluyorum. Bugün burada mezuniyetlerini yaşadığımız sevgili öğrencilerimizin bugünlere gelmelerinde en büyük paya sahip olan ailelerini kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Turizm Fakültesi ile ÜSET Meslek Yüksekokulundan mezun olan öğrencilerden dereceye giren öğrencilere belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan ve ÜSET MYO Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül tarafından verildi.
Mezun olan öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu aileleri ve katılımcılar ile paylaştığı tören, hatıra fotoğraflarının çektirilmesi ve öğrenciler ile katılımcıların müzikler eşleğinde eğlenmeleriyle son buldu.