Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği “Sınavsız Hava Sahası” adlı tiyatro oyunu, seyircisiyle buluştu.
Adıyaman Belediyesi Konservatuar Birimi’nin Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü” nedeniyle hazırladığı oyun, Belediye Konferans Salonu’nda sahnelendi. Sınav sistemlerini eleştirel bir yaklaşımla izah eden komedi tadındaki oyun, yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Öğrencilerin sınavda bıkkınlığını anlatan 1 perde ve 8 bölümden oluşan tiyatro oyunu, salonu tıklım tıklım dolduran tiyatroseverler tarafından beğeniyle izlendi.
Tiyatro Sorumlusu Taner Kısa ve Yönetmen Yetkin Yılmaz gözetiminde sahnelenen oyunda Eren Arık, Rümeysa İçlek, Nazire Pektaş, Hasari Karaca, Şükran Aydın, Hayrettin Karaca, Seda Kiy, Eda Sarı, İlim Avcı ile Mesut Kalaycı rol aldı. Oyunun sona ermesiyle birlikte sahneye davet edilen Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, oyuncuları tebrik etti. Başkan Kutlu, “Konservatuarımızın tiyatro bölümü öğrencileri tarafından güzel ve anlamlı bir oyun sergilendi. Oyunda önemli mesajlar verildi. ‘27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ dolayısıyla sahnelenen ‘Sınavsız Hava Sahası’ adlı tiyatro oyununa tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Bu manada tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Umarım öğrencilerimiz kendilerini daha iyi geliştirerek, devlet tiyatrolarıyla rekabet ederler. Performanslarından dolayı tekrar kendilerini tebrik ediyor, bu vesileyle tüm tiyatrocu ve tiyatroseverlerin ‘Dünya Tiyatrolar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.