Somali Ehli Sünnet Alimler Birliği tarafından 9-10 Nisan tarihlerinde organize edilen Ehli Sünnet Alimler konferansı Somali’nin başkenti Mogadişu’da yapıldı.
Konferansa, İhlas Vakfı adına Baş Müşavir Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Türk Dünyası Koordinatörü Numan Aydoğan Ünal, Somali Koordinatörü Hasan Gümüş ve işadamı Ömer Faruk Ok iştirak etti.
Prof. Ayvallı konferansta “Dünya ve Ahiret saadetinin yolu” ile “İslam Aleminde Eğitim ve Eğitimin önemi” konulu konuşmalarını yaptı.
Konferansa iki sunumla katılan Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, yüzlerce Somalili Ehli Sünnet Alime Arapça hitap etti. İlk gün “Dünya ve Ahiret saadetinin yolu”, başlıklı konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayvallı, ikinci gün ise “İslam Aleminde Eğitim ve Eğitimin önemi” konusunda tebliğini sundu.
Konferanstan sonra İhlas Vakfı heyeti Mogadişu’da bulunan TİKA, Türk Kızılay’ı ve İBB’ nin hizmet birimlerini ziyaret etti. Heyet, Mogadişu’ya iç savaş sebebi ile hicret edenlerin kaldığı çadırları, yetimhaneleri, medreseleri, okulları ziyaret ederek ilgililerden bilgiler aldı. Ayrıca heyet temsilcileri İhlas Vakfı’nın Somali’ye yapmakta olduğu yardımları artırmak için görüşmelerde de bulundu.
Somali’de çeşitli temaslarda da bulunan İhlas Vakfı heyeti Somali Evkaf ve Din İşleri Bakanlığına getirilen Abdülkadir Şeyh Ali İbrahim’i de ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. Bakan Abdülkadir Şeyh Ali İbrahim ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İhlas Vakfının Somali’ye yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Ziyaretin sonunda İhlas Vakfı Baş Müşaviri Prof. Dr. Ramazan Ayvallı bakana günün hatırası olarak bir hediye takdim etti.