Bilecik’te meydana gelen traktör kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye, Bilecik merkez Yeniköy’de, üzerinde babaannesinin de olduğu 11 AS 985 plakalı traktörü ile ceviz bahçesinden dönen Selahattin Ateş (21), Aleksi mevkinde direksiyon hakimiyetini kaybedince araç yolun sol tarafına devrildi. Kaza sonrası şoförün, “Baba yetiş, traktör ile kaza yaptık” diye araması üzerine diğer bir tarlada çalışan şoförün babası Ahmet Ateş hemen olay yerine geldi. Baba, köylüler ile birlikte traktör altında sıkışan oğlu Selahattin Ateş’i yaralı olarak kurtarırken, cenazesini çıkardığını annesi Şükriye Demiral’ın (82) kazada hayatını kaybettiğini anlayınca büyük üzüntü yaşadı. Olay yerine 112 Acil Servis ambulansı ile yaralı Selahattin Ateş, Bilecik Devlet Hastanesine kaldırdı. Olay yerine hayatını kaybeden Şükriye Demiral’ın, traktörün yan tarafında tekerlek üstünde oturduğu ve kaza anında aracın altında sıkışarak can verdiği bildirildi. Jandarma olay yerine çektiği güvenlik şeridi ile kontrol altına alırken, olay yerine gelen Bilecik Cumhuriyet Savcısı Murat Ağaoğlu, gerekli incelemeleri yaptıktan sonra merhumenin naaşı yolun tek taraflı olması nedeniyle 112 Acil Servis ambulansı ile Yeniköy’e kadar götürüldü. Burada cenaze nakil aracına taşınan merhumenin naaşı Bilecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, yaralı şoförün traktör altına sıkışan ayaklarının kırık olduğu ve sağlık durumun gerekli incelemeler sonucunda netlik kazanacağı bildirildi.
Bu arada, olası bir müdahaleye karşın olay yerinde NAK Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri de hazır bulundu. NAK Arama Kurtarma ekibi, arazinin kötü olması nedeni ile İHA muhabirine yardımcı olarak olay yerine indirdi.