Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından 13.’sü düzenlenen Muhasebe Yardımcı Elemanı Kursu’nu başarıyla tamamlayan 21 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı.
Mersin SMMMO tarafından Mersin istihdamına katkı sağlamak ve muhasebe mesleğinin doğru bilinmesi amacıyla yetkin eğitimcileri tarafından verilen Muhasebe Yardımcı Elemanı Kursu’nun 13. Dönemi tamamlandı. Kursa katılan 21 kursiyer için Oda konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi.
Oda yönetimi ile mali müşavir ve muhasebecilerin de katıldığı törende konuşan Mersin SMMMO Başkanı Dursun Göktaş, sözlerine Tarsus ilçesinde vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı anarak başladı. Türkiye ve Mersin’i son günlerde haklı olarak işgal eden elim bir olayı yaşandığını belirten Göktaş, “Özgecan Aslan’ımızı kaybettik. Hunharca yapılan katliamı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu tür olayların bir daha olmamasını yürekten diliyoruz” dedi.
Göktaş, daha sonra Oda olarak Yardımcı Muhasebe Eleman Yetiştirme Kursu’nun 13.’sünü gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Meslekte ön muhasebe konusunda yetişmiş eleman sıkıntısı yaşandığını ifade eden Göktaş, “Ön muhasebe bilen elemanlara büyük ihtiyaç var. Biz bu açığı yıllar önce gördük ve bu açığı kapatmak için uğraşıyoruz. Ön muhasebede asıl fırında hamurun iyi yoğrulması biz mali müşavirlerin de işini kolaylaştıracağı bir gerçektir. Kaliteli elemanların olması bu mesleğin daha iyi ve kaliteli hizmet vermesini sağlayacaktır. Kursumuzu başarıyla tamamlayan 21 arkadaşımız, 21 iş yerini dolduracaktır. İnşallah bunların sayıları giderek artar” diye konuştu.
Göktaş’ın konuşmasının ardından 21 kursiyere sertifikaları verildi.
Sertifika töreninin ardından katılımcılara ’LUCA E-Defter İşlenmesi Semineri’ verildi.