Yunusemre Belediyesi oluşturacağı kameralı sistem ile nikahların canlı olarak internet ortamından takip edilmesini sağlayacak. Belediyenin hizmeti sayesinde vatandaşlar yakınlarının nikahını internet ortamından canlı olarak takip edecek.
Yunusemre Belediyesi Evlendirme Memurluğu yakın zamanda hayata geçireceği kameralı sistem ile evlenecek çiftlerinin mutluluğunun paylaşılmasına yardımcı olacak.
Yunusemre Belediyesi Evlendirme Memuru Meral Tuna, yakın zamanda oluşturacakları sistem ile nikahların canlı takip edileceğini vurgulayarak, “Yakın bir dönemde canlı nikahlara başlayacağız. Nikah salonumuzda nikah kıyılırken internet ortamında link oluşturulacak. Evlenecek çiftlerimizin yakınları bu linki tıkladığı zaman internetten nikahı, canlı olarak takip edebilecek. Biz Yunusemre Belediyesi olarak hizmetin en iyisini vereceğiz.“ dedi.
EVLENDİRME EHLİYET BELGESİ ÇIKARILIYOR
Evlendirme Memuru Meral Tuna, belediye olarak Evlendirme Ehliyet Belgesini kendilerinin verdiği belirterek, Evlendirme Ehliyet Belgesi’ni belediye olarak kendilerinin çıkartmalarının vatandaşlara kolaylık sağlayacağını kaydetti.
Tuna, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin nikah konusuna çok önem verdiğini vurgulayarak, “Nikah Memurluğu olarak 2014 yılında 853 nikah kıydık. 25 nikahımızı da Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi kıydı. 2015 yılı içerisinde de yoğun bir şekilde nikah kıymaya devam ediyoruz. Kendi bilgisayar sistemimizi oluşturuyoruz. Vatandaşlarımızdan sadece sağlık raporlarını almalarını ve fotoğraflarını ayarlamalarını istiyoruz. Başkanımız Mehmet Çerçi, nikahı kıyılan her çifte hediye takdim ediyor. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi, yeni evlenecek çiftlere çok önem vermektedir. Bizde arkamızdaki bu güç ile yapabileceğimiz en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Yabancı uyruklu vatandaşlar ile ilgili olarak da talepler aldıklarını vurgulayan Tuna, belediye olarak 2014 yılında yabancı uyruklu 13 vatandaşı evlendirdiklerini sözlerine ekledi.