Facebook'ta "72 Oyunu" adı verilen, hiç kimseye haber vermeden ve arkalarında hiçbir iz bırakmadan, gizlenerek 72 saat boyunca ortaya çıkmamaya dayalı oyun, ailelere korkulu anlar yaşatıyor. Uzmanlar, gençlerin ortadan kaybolarak ailelerini olabildiğince korkutmak ve ailelerinin dikkatini çekmek için yaptıkları bu davranışlar karşısında ebeveynlerin, şüpheli gördükleri durumlarda uzmanlardan profesyonel destek almaları hususunda uyarıyor.

FRANSA VE İNGİLTERE'DE YAŞANDI

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de, hiçbir iz bırakmadan kaybolan iki genç kız geniş çaplı arama çalışmaları sonucu evlerinden 30 km uzakta bulunmuş ve bunu Facebook'taki "72 Oyunu" için yaptıkları söylenmişti.

Aynı şekilde benzer bir vaka Fransa'da da yaşanmıştı. 13 yaşındaki bir kız 72 saat boyunca ortadan kaybolmuş ve kendiliğinden evine döndüğünde, nerede olduğu sorularına "72 Oyunu'nu bitirdim" yanıtını vermişti.

"GAME OF 72" NEDİR?

Oyunun amacı, gençlerin ortadan kaybolarak ailelerini olabildiğince korkutmak ve dikkat çekmek olduğu söyleniyor. Uzmanlar ailelerin çocuklarının Facebook profillerini kontrol etmeleri ve şüpheli gördükleri durumlarda uzmanlardan profesyonel destek almaları konusunda uyarıyor.