Hakkari Belediyesi tarafından ’Temiz İnsan, Temiz Çevre’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında çevre temizliği başlatıldı.
Hakkari Belediyesi, bahar mevsiminin başlangıcından buyana şehir merkezinde birçok temizlik çalışması yaparken, en son ’Temiz İnsan, Temiz Çevre’ sloganıyla başlattığı temizlik çalışmaları kapsamında temiz bir Hakkari’ hedefliyor. Çalışmalar için belediye encümenleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden oluşan bir heyet, ilk olarak şehrin tüm mahallelerini dolaşıp incelemelerde bulundular. Yapılan inceleme ve denetlemeler sonucu hemen hemen şehrin tüm mahallelerinde çevreye dağıtılmış ve birikmiş katı çöp atıkları gözlendi. Bununla birlikte bu alanların çevreye ve insan sağlığına zarar verdiği, denetlemelerde raporlandı.
’Temiz İnsan, Temiz Çevre’ sloganıyla ’Temiz Bir Hakkari’ hedefleyen Hakkari Belediyesi, heyetin yaptığı inceleme ve denetlemeler sonucu büyük çaplı temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar neticesinde mahallelerin boş arazileri, kanal ve dere kenarları temizlenerek insan sağlığını tehdit eden çöpler kaldırıldı. Ayrıca çalışmalar kapsamında vatandaşların çevreye karşı duyarlılığını arttırmak için şehrin çeşitli yerlerine doğa temalı Kürtçe ve Türkçe afişler asıldı.