Kahta ilçesini yarımada olmaktan kurtaracak olan Nissibi Köprüsü’nün tamamlanmasından dolayı iki kişi 55 kilometre koştu.
Köprünün tamamlanması ve Mart ayında araç trafiğine açılacak olması bölge insanı tarafından büyük sevinçle karşılandı. Kahtalı maratoncu iki arkadaş Nissibi Köprüsünün bitirilmesini kutlamak için, köprüden Kahta’ya kadar olan mesafeyi koşmaya karar verdiler. Kahtalı İşadamı Ali Durmuş ve İnşaat-Boya ustası Sabri Delikanlı gençlere taş çıkartarak, Nissibi Köprüsünden Kahta’ya kadar olan 55 kilometrelik mesafeyi koşarak kutladılar. Nissibi-Kahta arası 55 km olan yolu 5 saatte tamamladılar.
Ali Durmuş, "Köprünün açılması Kahta’mızın kaderini değiştireceğine inanıyorum. Bunu kutlamak için bu mesafeyi koşarak anlamlandırmak istedim. Bu köprünün yapılmasında emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum" dedi.
50 yaşında olmasına rağmen 55 kilometrelik mesafeyi 5 saatte koşarak tamamlayan Sabri Delikanlı ise, "Köprü hepimize hayırlı olsun. İnşallah bölünmüş yol yapımı da en kısa sürede tamamlanır ve Kahtamız çıkmaz sokak olmaktan kurtulur. Tüm gençlerimizi spora yani koşuya davet ediyorum" dedi.