7 Haziran Genel Seçimleri için çalışmalarını sürdüren AK Parti Konya ailesi, seçim çalışmalarını değerlendirmek, gelecek dönemi planlamak amacıyla bir araya geldi.
Merkez Bera Otel’deki programa AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Konya Milletvekilleri, Milletvekili adayları, belediye başkanları, ilçe başkanları, İl Yönetimi, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları katıldı. Programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, 7 Haziran Seçimlerinden söz ederek, “7 Haziran Genel Seçimleri, ülkemiz için elbette önemli. Ancak Konya için, Konya tarihi açısından çok daha önemli. Çünkü Konya, bu seçimle birlikte bağrından çıkan Sayın Başbakanımıza olan sevgisini, bağını çok daha güçlendirecek. Dolayısıyla bu seçimde eliminizden gelenden çok daha fazlasını yaparak 7 Haziran’da 14 milletvekilini de almak için çabalayacağız. İnanıyoruz ki 7 Haziran akşamında Sayın Başbakanımız başı dik, Konya’nın gücünü arkasına alarak şu anda bulunduğu yerden çok daha sağlam bir zeminde ülkeye ve şehrimize hizmet etmenin gururunu yaşayacak” dedi.
“SAMİMİ VE GAYRETLİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”
İl ve ilçe teşkilatları ile adayların çalışmalarını da değerlendiren İl Başkanı Musa Arat, her gün en az 10 ekiple yollara çıktıklarını söyledi. Bunun haricinde haftanın 5 günü seçim koordinasyonunu değerlendiren toplantılar yaptıklarını, haftada bir kez de adaylarla bir araya gelerek yine süreci istişare ettiklerini kaydeden Başkan Arat; “Ortada çok samimi ve gayretli bir çalışma var. Amacımız alanda hiçbir boşluk bırakmadan 7 Haziran sabahına vicdanlarımız rahat olarak ulaşmak” ifadelerini kullandı.
“TÜM BİRİMLERİMİZLE İLÇELERE HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında belediye olarak yaptıkları hizmet ve çalışmalara değindi. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediye ziyaretlerini tamamlamak üzere olduklarını söyleyen Başkan Tahir Akyürek, “1 yılı kapsayan hizmetlerimizi değerlendirdiğimiz ve ilçelerimizle istişare ettiğimiz toplantılarımız gayet verimli geçiyor. Şu anda Konya’da 108 ayrı şubede itfaiye teşkilatlarımız kurulmuş durumda. 38 grup başkanlığı olarak su ve kanalizasyon idaremiz faaliyette. Yine 7 bölgede fen işleri ile çevre daire birimlerimiz faaliyette. Yine şu anda 28 metropol ilçemizde 2 bin 239 arkadaşımız büyükşehir personeli olarak çalışma yürütüyor” dedi.
“7 HAZİRAN’DAKİ MİLLİ MAÇ O GÜN KİMSE TAKIM TUTMASIN”
AK Parti Konya Milletvekilleri adına bir konuşma yapan Mustafa Kabakcı ise konuşmasında 7 Haziran Seçimleri’nin önemine değindi. AK Parti’ye mensup herkesin birinci vazifesinin davanın sözünün tozunu almak olduğunun altını çizen Kabakcı, muhalefeti eleştirerek; “Bugün birileri ucuz adamlarla, ucuz şeylerle, ucuz pazarlıklarla siyaseti kirletiyor. Siyasetin pazarlamasını yapanları bu millet görüyor. Konya’nın bugün sırtında büyük bir yük var. Bizim Sayın Genel Başkanımızın boynunu bükme gibi bir hakkımız yok. Bu bir milli maç. Burada bir takım yok. Tek bir amacımız var. Sayın Başbakanımızın sonuna kadar yanında olacağız ve bu millet, birilerinin verdiği boş vaatler kanmaz” şeklinde konuştu.
“PARTİMİZE BÜYÜK BİR TEVECCÜH VAR”
AK Parti olarak 7 Haziran’a giden yolda son virajı döndüklerinin altını çizen AK Parti Konya Milletvekili Adayı Leyla Şahin Usta da, parti olarak bu süreçte büyük ilgi ve sevgisiyle karşılaştıklarını, bunun da sorumluluklarını arttırdığını söyledi. Usta; “İnanıyoruz ki 7 Haziran akşamı ve sonrasında bu güzel ekip, önemli işlere imza atacak” dedi.