SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Türkiye'de epik tiyatro türünün öncüsü kabul edilen yazar, öğretim üyesi ve gazeteci Haldun Taner’in doğumunun 100. yılında yazarın en önemli eserlerinden Keşanlı Ali Destanı’nı sahnelendi.

Gecekondu mahallesi Sineklidağ’ın kendine bir kahraman ve bir destan yaratmasının hikayesini sisteme, sosyal yapıya, bireye, siyasete ve hukuk düzenine eleştirel gerçekçi bir yaklaşım getirerek ele alan Keşanlı Ali Destanı’nı, rejisör Melih Öztürk sahneye koydu.

Orkestra şefliği Kıvanç Tepe tarafından gerçekleştirilen oyunun, dekor tasarımı Hakkı Kandır’a, kostüm tasarımı Aydan Çınar’a ait. Eserin koro şefliğini Mikhail Iskrov üstlendi. Koreografisi Seda Ayvazoğlu tarafından yapılan eserin ışık tasarımı ise O. Murat Yılmaz’a ait.

Keşanlı Ali Destanı’nda Keşanlı Ali rolünde Kıvanç Uğraşbul yer alırken,  Arsen Tekinmirza ise Zilha rolünü canlandırdı.

Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelediği müzikale, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.