Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından, Evrene Açılan Kapı, Astronomi ve Uzay Bilimleri programı kapsamında “Temel Astronomi Semineri” ve “Teleskop ile Gözlem Etkinliği” düzenlendi.
“Temel Astronomi Semineri” semineri, Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda, “Teleskop ile Gözlem Etkinliği” ise Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Ardıç, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ataman Karaçöp ve Yrd. Doç. Dr. Tufan İnaltekin, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Alkan, Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yüksel Koçak, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ile başlayan seminer, Astronom Tamer Akın “Temel Astronomi” hakkında bilgiler verdi. Program, Astronom Tamer Akın’a sunumlarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil tarafından çiçek, Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Alkan tarafından ise plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.