Çelikhan’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarları Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret ederek, Karmukuk içme suyu konusunda bilgilendirdiler.
Sivil toplum kuruluşları adına platform sözcüsü Abumüslüm Çakmak, Karmukuk içme suyu süreci ile ilgili olarak STK’ların yaptığı çalışmaları Vali Mahmut Demirtaş’a anlatarak, Validen sürece müdahil olmasını ve bu sorunun kısa süre içerisinde çözülmesini istedi.
Karmukuk içme suyunun Çelikhan için bir zaruret olduğunu ifade eden Çakmak, Çelikhan’a cazibe ile gelebilecek tek suyun bu kaynak olduğunu bununda hem idari hem de mahkeme yolu ile verildiğini söyledi.
Köylülerin hiçbir şekilde mağdur edilmediğini ifade eden Çakmak, Çelikhan’ın köyleri ile bir bütün olduğunu ve olaya bu bağlamda yaklaştıklarını ifade etti.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, devlet olarak sürecin her noktasında olduğunu ve her türlü önlemin alınması hususunda gerekli birimlere talimatların verildiğini söyledi.
Köylülerin bir takım endişeleri olduğunu ve devlet olarak köylülerin endişelerinin giderilmesi için çalışmaları yürüttüklerini de ifade eden Vali Demirtaş, ortaya yeni mağduriyetler oluşturmadan sorunun çözülmesi için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.