AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘AK Parti, Türkiye’de ortak aklın, ortak vicdanın eseridir. 12 yıllık başarı süreci, yüce milletimizin yüksek tefekkürü ile şekillenmiştir. Paydası hakk olanların duasıyla ifade bulmuştur’ dedi.
AK TARİF
AK Parti davasının, Halkı reddeden, ona tepeden bakan dayatmacı zihniyetlere karşı milli bir duruş olduğunun altını çizen Aydemir, ‘Davamız, 28 Şubat illetlerini yok eden AK bir reçete, AK şifa kaynağıdır. Başörtülülerin gözyaşlarını silen, inançlarından ötürü ötekileştirilmeye çalışanların feryatlarını duyup onlarla yol arkadaşı olarak, acıları dindiren bir dava AK Hareket. Bütün Müslümanlar kardeştir hakikatine ram olup, Somali’de, Gazze’de, Mymar’da Kudüste zulüm altındaki kardeşleri için yüreğine kan düşenlerin ortak adresidir bu dava. Mescidi Aksa’nın esaretine yüreği yananların ocağıdır bu dava. Kerkük’teki kardeşleri için varlığını adayanlar, Doğu Türkistan’daki müminler için yüreğini ortaya koyanların sesidir bu dava. Bizi anlamayanlar, bizim kardeşlik sırrımıza aklı ermeyenler ve bu muhabbetin kaynağından beslenmeyenlerdir’ diye konuştu.
HİZMET ŞİFREMİZ VE KIRMIZI ÇİZGİMİZ
‘Bizim meselemiz yol, su, fabrika, barajla sınırlı değildir. Yalnız ekonomi değildir. Bizim meselemiz İnsanı eşrefi mahlukat olarak halkeden yüce Rabbimizin kardeşlik ufkunda buluşturduğu yer yüzündeki tüm insanlara yürek açmaktır’ diyen Aydemir, ‘Bakınız, biz siyasi bir hareket demiyoruz yalnızca. Altını çizerek AK Dava diyoruz. Yeryüzünün neresinde bir zulüm varsa ona karşı duran, nerede bir yetim feryadı varsa onu dindirmeye koşan bir dava. Bir iman ve bir vicdan hareketi. Anahtar kelimemiz Hak, hizmet şifremiz Halk, kırmızı çizgimiz Kurani bir vicdandır“ dedi.
AYDEMİR HİZMET İŞ’İN KONUĞUYDU
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Hizmet İş Sendikasının konuğu oldu. Sendika Başkanı Erol Aksakal ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Aydemir, İşçi temsilcileriyle istişare etti, fikir alış verişinde bulundu. Sohbetinde AK Davanın duruşunu tarif eden Aydemir, Ülke, bölge ve il ekonomisine de değindi.
BİZ ERZURUM’UZ…
AK Parti davası içinde Erzurum’a hizmet vermek adına aday olduklarını belirten Aydemir, ‘Biz huzurunuza, Leblebici Yokuşundan Tosya’ya, Hacı Cuma’dan Dervişağa’ya, Gülahmet’ten Cedide, Yeğenağa’dan Mumcu’ya, Caferiye’den Çırçır’a kadar, Tüm Erzurum efkarını ifade eden bir yürekle çıkıyoruz. Biz hem Karayazılı, Hem Hasankaleliyiz. Biz Şenkayalı, biz Tekmanlıyız. Biz Narman’ız, biz Karaçobanız. Erzurum sevdasının motif motif işlediği bir ruhu taşıyoruz. Genimiz tüm müminleri kardeş bilen bir imanla müteşekkil, dadaşlık mayamız. Yani biz siziz, yani biz Erzurumuz. Yüksek huzurunuza bu imanla çıkıyoruz.’ ifadelerini kullandı.
DUALARIMIZ ORTAKTIR
Sohbette, 28 şubat zulmünü hiç kimsenin unutmaması ve unutturmaması gerektiğini vurgulayan Aydemir, ‘Bu toplumsal travmayı yaşatıp başörtülüleri devlet kapılarından içeri almayan zihniyet, inananları fişleyip kamudan dışlayan süreç milli ve manevi vicdanımızda bir yaradır. O günleri rabbim bir daha yaşatmasın. Başörtülü bacılarımız, analarımız, inanç sahibi kardeşlerimiz bir daha gözyaşı dökmesin. Bu üç aylarda duamız budur.’ dedi.
İŞTE SIRRIMIZ..
Halkın irfanıyla beslenen AK Hareketin iktidar olduğu 12 yıllık sürede, Erzurum’un ekonomik bağlamda yatırımlar şehri haline geldiği, sağlık, eğitim, ulaştırma, enerji ve turizm alanlarında ekonomik kimliğe kavuştuğunu dile getiren Aydemir, ‘Ziyaretlerimizde soruyorlar, 12 yıllık kısa bir sürede Erzurum’u Ovit’ten Kop’a, Çirişli’den Cankurtaran’a kadar devasa tünel ve geçitlerle nasıl donattınız? Bu ili 600 kilometreyi aşan duble yol ağıyla nasıl buluşturdunuz? Çoruh üzerinde 5 büyük barajı nasıl tesis ettiniz? Erzurum’da bir milyar dolar maliyetli Kış Turizm ve Spor tesislerini bir yılda nasıl hayata geçirdiniz? Bu ili Kampüslerle, ikinci üniversiteyle hangi şekilde Eğitim ve Sağlık şehri konumuna taşıdınız? Erzurum’un Nabucco, TANAP, BTC enerji hatlarına koridor olmasının sırrı nedir? Sadece 5 yılda 21 milyarlık desteğin verileceği Doğu Anadolu Kalkınma Planı DAP’ı nasıl uygulamaya soktunuz? Palandöken ve Konaklıyı ilgi odağı ve yatırım alanı haline getiren anlayışınızın esrarı nedir? Hep söyledik, söyleyeceğiz. Bu eserlerin temelinde Allah korkusu, kul hakkı endişesi vardır. Bu devasa hizmetlerin tek sırrı Halkı Hak için sevmektir. Bunu bilmeyenler, bizim hizmet dilimizden de anlamazlar’ diye konuştu.
AK PARTİ DÖNEMİ SİVİL DİRİLİŞ DÖNEMİDİR
Sohbetinde Sivil Toplum Örgütlerine verdikleri önemin altını çizen Aydemir, ‘Tüm ülkede olduğu gibi Dernekler, Vakıflar, Meslek örgütleri ve sendikalarımızın kendilerini en iyi ifade ettikleri dönem, AK Parti iktidarları dönemidir. Sivil Toplumun uyanış devridir AK Parti iktidarları dönemi. Sivil diriliştir. Zira AK Parti halkın inancını yok etmeye, sesini kesmeye çalışanların değil, halkın sesine ses katmaya iman etmişlerin davasını ortaya koymaktadır’ kaydını düştü.