Branşlarında Uluslararası müsabakalarda derece girerek madalya alan Sporcular, Antrenör ve Yöneticileri ile birlikte Vali Ahmet Altıparmak’ı ziyaret ettiler.
Vali Altıparmak ilk olarak Bölge Boks Başkanı Kemalettin Yentimur, Boks Milli Takım Antrenörü Gürkan Sönmez ile Rusya ve Macaristan’da yapılan Avrupa Şampiyonalarında Üçüncülük alan boksörlerimiz Ahmet Otcu ve Furkan Öğüt’ü kabul etti. Ziyarette Yentimur katıldıkları Şampiyonalar hakkında Vali Altıparmak’a bilgi vererek,17-18 Ocak 2015 tarihlerinde ilimizde yapılacak olan, Erzurum İl Birinciliği Boks Müsabakalarına kendilerini davet ettiklerini söyledi.
Vali Altıparmak’ta alınan Uluslararası bu başarıların Erzurum ve ülkemiz adına sevindirici olduğunu belirterek, davet ettikleri İl Birinciliği Boks Müsabakalarına katılarak, kendilerine her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ın diğer ziyaretçileri ise Avrupa Kulüpler ve Turkish Open Taekwondo Şampiyonasında derece yapan sporcu ve antrenörleri’ydi. Ziyarete Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve Taekwando İl Temsilcisi Engin Akın’da katıldı.
Taekwondonun her yaştan herkesin yapabileceği bir spor dalı olduğunu belirten Taşkesenligil, 60 ülkeden yaklaşık 1700 sporcunun katıldığı Şampiyonada, Arif Budak ve Abdullah Tortumlu’nun antrenörlüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından Onur Tavşan’ın birinci, Okan Şimşek’in İkinci ve Selim Can Dağıstanlı ile Ömer Budancamanak’ın üçüncülük alarak ilimiz adına büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.
Sporcularla Taekwondo konusunda sohbet eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, kendisinin de kayak yapıp, voleybol ve tenis oynadığını, taekwondo’ya da büyük ilgi duyduğunu belirterek, sporcu ve antrenörleri bu büyük başarıdan dolayı tebrik ettiğini söyledi.