TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ- Trabzon'un Çaykara ilçesinde, zengin bitki örtüsünün yanı sıra doğal manzarasıyla insanları cezbeden, dünyaca ünlü Uzungöl, ramazanda da tatilcilerin ve turistlerin akınına uğruyor.

Doğaseverlerce tercih edilen Uzungöl, günübirlik gelip hafta sonunu değerlendirmek, günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.

Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uzungöl, ramazan ayında da farklı alternatiflere yönelen tatilcilerin gözdesi oldu.

Orman örtüsü, turistik pansiyonları, alabalık lokantaları ve doğal güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkı sağlayan Uzungöl, dört mevsim yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz aylarına denk gelen ramazanda tatilcilerin Uzungöl'ü tercih ettiğini söyledi.

Uzungöl'ün ülke ve bölge turizmi açısından önemli yeri olduğunu dile getiren Kansız, "Uzungöl artık yerli ve yabancı turistlerin favori yerlerinden biri. Doğu Karadeniz'de kültür ve turizm denilince akla ilk, Uzungöl geliyor. Bundan dolayı Uzungöl, her yıl sunduğu doğal güzellikleriyle ziyaretçi sayısında artış yaşıyor" dedi.

- "Tatilcilerimiz Uzungöl'de aradıkları serin ve doğal ortamı buluyor"

Kansız, Uzungöl'de ramazanda da yoğunluk yaşandığını vurgulayarak, şunları söyledi.

"Ramazanın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle vatandaşlar, özellikle deniz, kum ve güneş yerine serin ve doğal güzellikleriyle ünlü bölgeleri tercih ediyor. Uzungöl sunduğu doğal güzellikleri ve zengin bitki örtüsüyle ramazanda da tatilcilerin tercihinde ilk sırayı alıyor. Vatandaşların ramazanı Uzungöl'de geçirmek istemeleri, rezervasyonların yüzde 50 artmasını sağladı. Bu durum bizleri son derece mutlu etti. Otellerimiz büyük oranda dolmaya başladı. Bayram tatilinde ise yüzde 100 oranında doluluk bekliyoruz."

Yöredeki otellerin de tatilcilere yönelik çeşitli indirim ve kolaylıklar sağladığına dikkati çeken Kansız, "Tatilcilerimiz Uzungöl'de aradıkları serin ve doğal ortamı buluyor. Serin olduğu için Uzungöl'de ramazan daha kolay geçiyor" ifadesini kullandı.

Kansız, tatilcilerin yörede daha rahat vakit geçirmelerini istediklerine de işaret ederek, "Uzungöl'de turizme çok önem veriyoruz. Bu nedenle de turizmle alakalı her türlü altyapı çalışmasını yaptık. Amacımız, Uzungöl'ü vatandaşların daha fazla ziyaret edebilmelerini sağlamak" dedi.