Malatya’nın büyükşehir olması nedeniyle 30 Mart’tan itibaren kapanacak olan İl Genel Meclisi, son çalışmalarına başlayarak, faaliyetlerini Mart ayının sonunda tamamlayacak.

İl Genel Meclisi Mart ayı gündemi için Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında toplanarak başladı. Toplantı öncesinde konuşan Meclis Başkanı Şavata, “Meclisimiz 30 Mart’ta görevi sona erecek. 30 Mart’ta görevimiz sona erecek ve bu hafta Mart ayı çalışmalarını yapacağız. 30 Mart’tan itibaren görevimizi tamamlayacağız, bu görevi artık büyükşehir belediye meclisi devralacak. Malatya İl Genel Meclisi’nin kuruluşunun 91. Yıldönümü. İl Genel Meclisimiz 1923’te kuruldu ve 30 Mart’tan itibaren kapanacak. Ay sonunda bir toplantı yaparak, faaliyetimizi sonlandıracağız” dedi.

İl Genel Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonunun İl Özel İdarelerinin hizmet alanlarına giren hizmetlerden kullanılmak üzere Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden gönderilen 5 milyon TL’nin 2013 yılında eksik kalan alt yapı hizmetlerine aktarıldığına dair raporu görüşülerek kabul edildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonunun Yeşilyurt İlçesi Kuşdoğan köyünde yerleşim alanı sıkıntısı olduğundan yeni yerleşim yeri ile ilgili raporu okunarak kabul edildi. Raporda yeni yerleşim için resmi kurumların çalışma yürüttüğü belirtildi.

Toplantıda merkez Fethiye köyünde hazineye ait bazı arazilerin Konteynır Kente iş ötalyesi yapılmak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili raporda okunarak kabul edildi.