Taşköprü Belediyesi, ilçe genelinde bulunan okullarda atık pil toplama kampanyası başlattı. Taşköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün başlattığı kampanya kapsamında ilçede bulunan ilk ve ortaöğretim okullarına pil toplama kutusu dağıtıldı.
Geçtiğimiz Eylül ayında başlayıp Nisan ayı sonuna kadar devam eden kampanya kapsamında en fazla pil toplayan ilk 3 okula çeşitli hediyeler verildi. Bu yıl ilçede 93 kg atık pil toplayan Seka İlkokulu ilçe tarihinde de bir rekora imza atarak 1. oldu. 27 kg ile Bahri Alp Ortaokulu 2. olurken, Atatürk İlkokulu 21 kg atık pil toplayarak ilçede 3. oldu.
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (TAP)’nin desteğiyle ilçe genelinde bu kampanyayı başlattıklarını belirten Taşköprü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Özlem Yılmaz, "Günlük yaşamda evlerde, iş yerlerinde, ulaşımda, sanayide önemli miktarda kullanılan pillerin düzensiz olarak atılması sağlığımızı tehdit ediyor. Enerjisi bitmiş pillerin çöpe atılmaları durumunda hava, su ve toprak kaynaklarını kirleterek insan sağlığını olumsuz yönde etkilemekte. Atık pillerden en çok 0-6 yaş grubu çocuklar etkileniyor, zamanla bozulan ve gövdesinde akıntı meydana gelen pillerin içeriğinde bulunan civa, kadmiyum ve kurşunun, başta kansere, işitme bozukluğuna, sinir iletişim sisteminde ve kansızlık gibi birçok hastalığa yol açmakta. Belediye olarak bu tehdidi göz önünde bulundurarak atık pil toplama kampanyası başlattık” dedi.
Atık Pil Toplama Kampanyası’nda dereceye giren okullara ödülleri ise Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın makamında verildi. Öğrencilere ödülleri Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, AK Parti Kastamonu Milletvekili adayı Zafer Nalbantoğlu ve AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Ali Eşref Sevim tarafından takdim edildi.