ESKİŞEHİR'in Sivrihisar İlçesi'nde 2 gün sürecek 'Hava Gösterileri'nin ilk gününde paraşüt atlayışları, planör ve uçak gösterileri yapıldı.
Sivrihisar ilçesi yakınlarındaki 'Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi'nde bugün 'Hava Gösterileri' etkinliği düzenlendi. Etkinliği Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Vali Güngör Azim Tuna, şöyle konuştu:
"Sivrihisar'da sportif havacılığın geliştirilmesine yönelik olarak bu nadide tesiste bugün hava gösterileri münasebetiyle sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Eskişehir bildiğiniz gibi Türkiye'de havacılık sektörünün kalbi konumunda bir ilimizdir. İnşallah sportif havacılıkta da turizme yönelik olarak yapılacak bu öncü faaliyetlerle ilimiz marka olma özelliğini tüm dünyada da geliştirecek ve Eskişehir ile Sivrihisar bundan sonra havacılıkta ülkemizin gözbebeği yönünü daha da kuvvetlendirmiş olacaktır."
Yapılan konuşmaların ardından paraşüt atlayışları gerçekleştirildi, Türk Hava Kurumu'nun (THK) Jet model uçak ve planör uçuş gösterileri sunuldu. Bisiklet yarışının da düzenlendiği etkinlikte Vali Tuna'nın da bindiği klasik otomobiller geçiş yaptı. 'Yarasa Adam'ın paraşüt atlayışının ardından Mor Menekşe ve Ali İsmet Öztürk de uçakla akrobasi gösterisi sundu.
Etkinlikler; yarın yapılacak olan paraşüt atlayışları, planör, model uçak ve akrobasi uçak gösterileriyle sona erecek.


FOTOĞRAFLI