Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kariyer Kulübü tarafından "Beyni Etkin Kullanma Teknikleri ve Duygu Kontrolü” adlı eğitim düzenlendi.
Salon Anadolu’da gerçekleşen ve bahar döneminin açılışını ünlü Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt’un katıldığı eğitim ile yapan Kariyer Kulübü’nün etkinliği, akademisyenler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Seminerde Kunter Kurt, insan beyninin etkin kullanımı, zorluklar karışında mücadele ve hafıza teknikleri hakkında örneklemelerden de yararlanarak eğitici bilgiler verdi.
Karşılaşılan problemlerin çözümünün beyinde olduğunu söyleyen Kunter Kurt, “Ellerimizi birleştirdiğimizde yukarıda kalan parmak çok anlam ifade ediyor. Eller bir araya geldiğinde sağ parmak yukarıda kalıyorsa sözel zekaya sahipsiniz. Eğer sol parmak yukarıda kalıyorsa sayısal zekaya sahipsiniz" diyerek, kişilerin seçimlerinin buna göre yapılması gerektiğini belirtti.
Beynin zayıf yönünü geliştirmek için düzenli olarak, kullanılmayan eller ile yazılar yazılmasının ve resimler çizilmesinin gerektiğini kaydeden Kurt, ilk başlarda iyi sonuçlar elde edilemeyeceğini, fakat bu çalışmanın en iyi olana kadar sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
Katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen eğitim, ilginç dakikalara da sahne oldu. Kunter Kurt’un etkinlikte, küçük bir teknik ile bir katılımcıya mermer kırdırması büyük alkış aldı. Konferans, Kunter Kurt’un, "Küllerinden Yangın Çıkarmak" ve "Duygu ve Davranışlarımızın Patronu Olmak" kitaplarının, çekilişle katılımcılara hediye edilmesi ile son buldu.