AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi yapıldı. 2 listeyle gidilen kongrede Alper Güler, il gençlik kolları başkanlığına seçildi.
Menderes Spor Salonu’nda yapılan kongrede konuşan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Burak Ceylan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. AK Parti Gençlik Kolları’nda siyaset yapmanın belli başlı kuralları olduğunu belirten Ceylan, “Öncelikle, AK Parti Gençlik Kolları’nda siyaset yapan arkadaşlarımız ülkenin her meselesiyle yakından ilgilenmelidir. Kendilerini donanımsal manada geliştirmeli, ilim ve irfanla beslemelidir. Çünkü yarın bir gün siyasette önemli noktalara gelebilecek konumda olan arkadaşlarımız, bir yerlere aday oldukları zaman tercih sebebi olmaları için bir kere ilmi yönden kendilerini yetiştirmelidir. Bizim arkadaşlarımız sadece bayrak asan arkadaşlar olmamalı. Aynı zamanda sancağı taşıyan arkadaşlar olmalıdır. Bizim için bayrak sancaktır. Biz bu hassasiyetle bakıyoruz. İkincisi ise, AK Parti Gençlik Kolları’nda siyaset yapan arkadaşlarımız eylemsel bir tavır içerisinde olmalıdır. Eylemsel bir tavır ise ‘Kim var?’ dendiğinde sağına soluna bakmadan ‘Ben varım’ diyebilecek cesarette, kabiliyette ve imkanda arkadaşlarımızın var olması mücadelesidir. Eylemselliğin olmadığı hiçbir teşkilat başarılı olamaz. Ama bu eylemselliğin içerisinde olurken de bu eylemselliğimizi ahlakla bezemeliyiz. Çünkü ahlak bizim siyasi hayatımızın bir sigortasıdır” dedi.
"BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ"
AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Kongresi’nin yapılmasıyla kongre sürecini tamamladıklarını belirten AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, kongrelerin ardından yoğun bir seçim çalışmasına girdiklerini söyledi. Önümüzdeki genel seçimlerin çok önemli olduğunu belirten Yeni, “2015 Haziran’ında yapılacak olan seçim ülkemizde bu zamana kadar yapılmış seçimlerin en önemlisi. Belki bundan sonra yapılacak olan seçimlerin de en önemlisi. Eski Türkiye’nin tamamen mazide kalacağı, yeni Türkiye’nin ‘Ben buradayım’ dercesine ayak seslerini ortaya koyacağı manzaranın oluşacağı bir seçim. Bu çerçevede ben bütün genç kardeşlerimden bundan önce gerek ana kademe gerek kadın kollarımızda vermiş oldukları destekle, ortaya koydukları şevk ve dinamizmle çalışmalarını yapmalarını istiyorum. 2015 Haziran’da yapılacak olan seçim, ülkemizde yeni Türkiye’nin ayaklarına pranga gibi yapışmış olan vesayet kırıntılarını içerisinde barındıran, yeni Türkiye’nin kalkınmasına ve coşkusunu ortaya koymasına engel olan vesayet anayasasının ortadan kalkmasına yol açacak 400 milletvekilini partimize kavuşturacak bir seçim olacaktır” şeklinde konuştu.
Kongreye, AK Partili belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, milletvekili aday adayları ile partili ve davetlilerin katıldı.
Kongrede 308 delege oy kullandı. Sandıktan çıkan oyun 168’ini alan Alper Güler, AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçildi. Diğer aday Muhammed Aksoy’a ise 137 oy çıktı. 3 oy ise geçersiz sayıldı.
Yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu:
"Ömer Faruk Farsak, Sefa Takırtaş, İrfan Uslu, Abdulbaki Altıparmak, Mahmut Kaya, Ahmet Yakan, Mehmet Kurtalan, İzzet Yeşilmeşe, Sayme Dinçer, Nurseren Özmansur, Nuran Muratlı, Hasret Özmen, Muhammet Zeki Aç, Ferat Arslan, Mert Lenetkanlı, Mert Aydın, Onur Memiş, Ali Bekir Kaya, İsmail Güzel, Şahin Sancaktır, İhsan Sekban, Muhittin Nasanlı, Ümit Özenli, Meltem Demirdüzen, Ali Şevket Biçer, Selahattin Öztürk, Ümit Gökler, Kübranur Gübbük, Asım Kızıltuğ, Ödül Kayhan, İbrahim Uçak, Ebubekir Yıldırım, Özgür Gelen, Bilge Kağan Güner, Yusuf Burak Genç, Burak Aydoğan, Yunus Emre Karkal, Sinan Altun, Gülçin Badir, Ziya Ersoy, Muhammet Yılmaz, Gökhan Gözüböyük, Betül Yıldız, Selim Yardımcı, Rasim Dalmazadam, Halil Kılıç ve Okan Doğan."