Murat ÇAKIR / İstanbul, () - NE E-5, ne de TEM trafiğinde araçların saatlerce bekleyişi, Atatürk Havalimanı'nda İstanbul-Sao Paulo-Buenos Aires seferini yapacak uçağın beklemesi kadar uzun sürmedi. Sabah saat 09.30'da kalkacak TK-15 sefer sayılı uçak, önce körükte 3,5 saat bekledi, körükten ayrıldıktan sonra ise saat 17.30 itibariyle kalkmak için 400 metreyi 8 saatte gidebildi.

Uçak içerisindeki yolculardan Doğan Haber Ajansı Arjantin Muhabiri Canan Kaya, normalde İstanbul'dan Sao Paulo'ya 13-14 saatte uçabildiklerini, fakat şimdi metrelerce mesafeyi 8 saatte gidebildiklerini söyledi.

Canan Kaya, şunları söyledi

“Uçak sabah saat 09.30'da normal zamanında 219 No'lu körükten ayrıldı. Sabah gecikme görünmüyordu. Zamanında kapılardan aldılar. Fakat daha sonra kar fırtınasının bastırdığını gördüm. Önce 1 saatten fazla 'Transit yolcularını bekliyoruz' dediler. Transit uçuş yapacak yolcular gelmeyince, uçak kapı kapattı ve beklemeye başladık. Bu arada Pilot yarım saatte bir kalkış için kuleden haber beklediklerini bildirdi. 3,5 saat sonra körükten ayrıldık. Bekledikten sonra tekrar geri döneceğimiz ve isteyen yolcuların inebileceği söylendi. Atatürk Havalimanı'nda isteyeni indirebiliriz demelerine rağmen, inmek isteyen de olmadı. 8 saattir uçak içerisinde bekliyoruz ve 400 metre gidebildik.“

ATATÜRK HAVALİMANINDA SON DURUM

THY, yaptığı son açıklamada, uzun hatlar ve yatılı Avrupa uçuşları dışında bütün seferlerini iptal ettiğini bildirdi.

Atatürk Havalimanı'nda pist temizleme çalışmaları, yoğun kar yağışı, görüş mesafesinin düşmesi ve park yeri sıkıntısı, iniş ve kalkışları engelledi.

İniş ve kalkış trafiğinin zaman zaman durduğu Atatürk Havalimanı'nda, uçaklar kalkış için kuyruk oluştururken, yüzlerce yolcu da uçuşlarını bir başka sefere almak için Dış Hatlar Terminali'nde uzun kuyruklar oluşturdu.