Kilisli Ferhat Güven’le İspanya vatandaşı Rogvel Diegvez Amado, düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi son sınıf öğrencisi Ferhat Güven (25), iki yıl önce Erasmus öğrencisiyken Polonya’ya gittiğinde, aynı proje kapsamında İspanya Universidad de Vigo Üniversitesi son sınıf öğrencisi Rogvel Diegvez Amado (25) ile tanıştı. İki yıl sonra evlenmeye karar veren çift, Kilis Saklı Bahçe’de düzenlenen törenle evlendi.
İspanyol geline Türk usulü düğün yapılırken, Amado’nun Türk örf ve adetlerine alıştığı gözlendi. Çiftin düğününe İspanya’dan gelen arkadaşları da katıldı. Dans eden çift daha sonra düğüne katılan konuklarla birlikte birbirinden güzel oyunlar oynadı. Pasta kesildikten sonra ise resmi nikah kıyıldı. Çiftin, 25 Ağustos’ta da İspanya’da düğün yapacakları öğrenildi.
Damat Ferhat Güven, “Diegvez Amado ile 2 yıldır birlikteyiz. Ortak dil İngilizce olarak anlaşıyoruz. Kendisini çok seviyorum" dedi.
İspanyol Gelin Diegvez Amado ise Erasmus öğrencisiyken 2 yıl önce Polonya’ya gittiğini, Ferhat’la Polonya’da tanıştığını belirtti. Amado, "İki yıl birlikteliğimiz sonunda evlenmeye karar verdik. Türk düğününü çok sevdim. Türkiye’de kendimi çok iyi hissediyorum. Farklı bir kültürü tanıdığım için ayrıca mutlu oldum. İlk defa Türkiye’ye geldim. Türkiye’deki insanlar bana yabancılık çektirmedi. Özellikle Türk yemeklerini kebap, baklava gibi kültürel yemekleri çok sevdim" diye konuştu.