6. Rize Günleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle başladı.
Rize Günleri’nin açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
6. Rize Günleri’nin açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Rize’nin yanı başındaki Artvin’de doğan biri olarak bu toplantıya, bu anlamlı etkinliğe bir misafir olarak değil ev sahibi olarak katıldığını ifade etti.
Rize, Artvin, Doğu Karadeniz’in zor bir coğrafya olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Çelik, “Rize, zor bir coğrafyadan başarılı hikayeler yazan bir ildir ve Rize’den devlet adamları, dünya liderleri çıkardınız. Ne gibi hizmetler sunulduğunu, nasıl hizmet alındığını buradaki milletvekili arkadaşlarımız burada ifade ettiler. Bunlar devam edecek inşallah. Ben dernek başkanlarına ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Helal olsun size. Bizi memleket havalarına götürdünüz. Bizi Tulum’la buluşturuyorsunuz, bizi muhlamayla buluşturuyorsunuz. Yaylalar, şenlikler, bal, çay ne derseniz Rize’nin bütün güzelliklerini Ankara’ya taşıdınız” dedi.
Etkinliklerin üç gün devam edeceğinin altını çizen Bakan Çelik, “Memleketi özleyenler gelin Rize günlerine diyorum” dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar stantları gezdi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 6. Rize Günleri üç gün sürecek.