International Royal Cup 2015 final karşılaşmasında River Plate ile karşılaşan Beşiktaş, ikinci yarıdaki etkili oyunu sayesinde 4-3 galip geldi ve turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Galatasaray'ı eleyerek Beşiktaş ile finalde karşılaşma şansı yakalayan River Plate, genç kadrosuna rağmen Beşiktaş'ı da oldukça zorlayan bir futbol sergilemeyi başardı.

Beşiktaş'ın gollerini Jose Sosa, Demba Ba (2) ve Braian Molina Diaz (k.k) kaydederken River Plate'in gollerini ise Emmanuel Martinez, Nicolas Agustin Gomez ve Luciano Romero atmayı başardı.

Siyah beyazlılar şampiyon olarak tamamladığı turnuva sonrasında teknik direktör Slaven Bilic yönetimindeki ilk kupasını kazanmış oldu.

KARTAL İLK YARI DURGUNDU

River Plate karşısında maça etkili başlayan siyah beyazlılar, 20. dakikada Jose Sosa'nın golüyle 1-0 öne geçerken Arjatin temsilcisinin bu gole yanıtı gecikmedi. İki dakika sonra Emmanuel Martinez ile skoru 1-1'e getiren River Plate, 25. dakikada ise Nicolas Agustin Gomez ile 2-1'lik üstünlüğü ele geçirdi. İlk yarının geri kalan bölümünde oyunun kontrolünü sağlayan River Plate, devreyi 2-1 önde tamamladı.

DEMBA BA GİRDİ, GOLÜNÜ ATTI!

İkinci yarıya da hızlı bir giriş yapan siyah beyazlılar, kurduğu baskının meyvesini 48. dakikada aldı. Arjantin temsilcisinin futbolcusu Molina Diaz'ın, kendi kalesine attığı gol sonrasında Beşiktaş durumu 2-2'ye getirirken 60'ta Cenk Tosun'un yerine oyuna giren Demba Ba, 6 dakika sonra takımını 3-2 öne geçiren golü atmayı başardı.

RIVER'DAN HARİKA GOL...

Oyuna girdikten sonra Beşiktaş'ın hücum gücüne önemli bir katkı sağlayan Demba Ba, 79. dakikadaki penaltı golüyle skoru 4-2'ye getirirken gol perdesini 81. dakikada River Plate'den Romero noktaladı; 4-3. Genç futbolcu uzak direğe yaptığı aşırtma vuruşla harika bir gole imza atsa da kalan dakikalarda başak gol olmayınca Beşiktaş mücadeleyi 4-3 kazanarak turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

BEŞİKTAŞ: Tolga, İsmail, Franco, Ersan, Motta, Atiba, Frei, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Cenk
RIVER PLATE: Velazco, Alan, Molina, Barbosa, Ruiz, Vega, Aguero, Diaz, Martinez, Denot, Gomez

BEŞİKTAŞ 4-3 RİVER PLATE (GENİŞ ÖZET)

Hakem, maçın son düdüğünü çalıyor. Maç sonucu; Beşiktaş: 4 - River Plate: 3

90' Beşiktaş takımında oyuncu değişikliği; Jose Sosa oyundan çıkarken Muhammed Enes Durmuş oyuna giren isim.

90' Beşiktaş takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Olcay Şahan çıkıyor ve yerine Furkan Yaman oyuna giriyor.

87' Yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada Jose Sosa, Alexander Barbosa tarafından faule maruz kalıyor.

87' Beşiktaş takımının yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Jose Sosa geçiyor.

82' Beşiktaş takımının yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşu Beşiktaş adına Jose Sosa kullanacak.

82' Beşiktaş takımından Jose Sosa Rakip yarı alanın ortalarından ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

82' Beşiktaş takımında oyuncu değişikliği; Atiba Hutchinson oyundan çıkarken Oğuz Aksoy oyuna giren isim.

81' Maçta daha önce sarı kart gören Braian Molina Diaz, ikinci sarı kartını görerek oyundan atılıyor.

81' River Plate takımında Braian Molina Diaz faul yapıyor.

81' GOOOLL!! Romero ceza sahası çizgisinden aşırtma bir vuruşla skoru 4-3'e getirdi.

79' GOOOLL!!
 Demba Ba penaltı atışında topu ağlara gönderiyor.

79' River Plate takımında Braian Molina Diaz, sarı kart görüyor.

78' River Plate takımında Braian Molina Diaz faul yapıyor.

76'Beşiktaş takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Ramon Motta çıkıyor ve yerine Ümit Karaal oyuna giriyor.

74' Beşiktaş takımından Jose Sosa sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

72' River Plate takımından Carlos Ruiz sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

71' River Plate takımından Nicolas Gomez Rakip yarı alanın ortalarından ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

71' Hakem oyunu ofsayt gerekçesiyle bir kez daha durduruyor.Rakip yarı alanın ortalarında ofsayta düşen oyuncu Gökhan Töre

70' River Plate takımından Nicolas Gomez sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

70' River Plate takımının korner bayrağına yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Nicolas Gomez geçiyor.

70' Yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafede İsmail Köybaşı tarafından yapılan hareketi hakem tehlikeli hareket olarak değerlendiriyor.

69' Korner bayrağına yakın bir noktada topla buluşan Carlos Ruiz , İsmail Köybaşı tarafından faulle durduruluyor.

69' Beşiktaş takımında oyuncu değişikliği; Ersan Gülüm oyundan çıkarken Atınç Nukan oyuna giren isim.

69' Beşiktaş takımında İsmail Köybaşı hakem Mustafa Abitoğlu tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

68' Jose Sosa şut çekiyor ancak top dışarı çıkıyor.

66' GOOOLL!! Demba Ba Beşiktaş takımını öne geçiren golü atıyor.

66' Golün asistini yapan isim İsmail Köybaşı.

64' Beşiktaş takımından İsmail Köybaşı sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

60' Beşiktaş takımında oyuncu değişikliği; Oğuzhan Özyakup oyundan çıkarken Alexander Milosevic oyuna giren isim.

60' Beşiktaş takımında oyuncu değişikliği; Tolga Zengin oyundan çıkarken Günay Güvenç oyuna giren isim.

60' Beşiktaş takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Pedro Franco çıkıyor ve yerine Necip Uysal oyuna giriyor.

59' Beşiktaş takımında oyuncu değişikliği; Cenk Tosun oyundan çıkarken Demba Ba oyuna giren isim.

58' Orta saha çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruşu Beşiktaş adına Oğuzhan Özyakup kullanacak.

57' Gökhan Töre, orta saha çizgisine yakın bir noktada Emiliano Agüero tarafından faule maruz kalıyor.

57' Beşiktaş takımı Oğuzhan Özyakup ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Oğuzhan Özyakup tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

57' Ceza sahası içinde sağ çaprazdan Jose Sosa ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

56' Yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada Nicolas Gomez, Oğuzhan Özyakup tarafından faule maruz kalıyor.

56' River Plate takımında, sağ kanatta rakip yarı alanın ortalarında kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Nicolas Gomez.

54' Federico Vega - Atiba Hutchinson mücadelesinde hakem, River Plate yarı alanının ortalarında kaleye uzak bir mesafede Beşiktaş lehine faul kararı veriyor.

54' Beşiktaş takımının yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşu Beşiktaş adına Oğuzhan Özyakup kullanacak.

52' Nicolas Gomez – Gökhan Töre mücadelesinde hakem, orta yuvarlağa yakın bir noktada Beşiktaş lehine faul kararı veriyor.

52' Beşiktaş takımında, orta yuvarlağa yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Jose Sosa.

51' Emmanuel Martinez ile İsmail Köybaşı arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Emmanuel Martinez. Yarı alanın ortalarından Beşiktaş takımı oyuna başlayacak.

51' Beşiktaş, İsmail Köybaşı ile yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

49' Rakip yarı alanın ortalarında Emmanuel Martinez topla buluşuyor, ancak hakem ofsayt gerekçesi ile oyunu durduruyor.

48' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Federico Vega ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

48' GOOOLL!! Braian Molina Diaz yaptığı ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderiyor. Braian Molina Diaz için şanssız bir an.

47' Ceza sahası içinde topla buluşan Emmanuel Martinez, sol çaprazdan kaleye şut çekiyor, kaleci Tolga Zengin kurtarıyor.

46' Hakem ikinci yarıyı başlatıyor.

45' Hakem müsabakanın ilk yarısını bitiriyor


45' River Plate takımından Emmanuel Martinez sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

45' Hakem oyunu ofsayt gerekçesiyle bir kez daha durduruyor.Rakip yarı alanın ortalarında ofsayta düşen oyuncu Kerim Frei

44' Beşiktaş takımından Cenk Tosun tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

44' Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup ile köşe vuruşu kullanıyor.

44' Beşiktaş takımı korner kullanacak.

44' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Oğuzhan Özyakup ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

43' Bu dakikada Beşiktaş takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından çekilen şut defansın son anda araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Atiba Hutchinson

42' Beşiktaş takımından Kerim Frei sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

42' Kerim Frei ile Beşiktaş takımı köşe vuruşu kullanacak.

41' River Plate takımının taç çizgisine yakın bir noktadan kazandığı serbest vuruş için topun başına Carlos Ruiz geçiyor.

40' Pedro Franco – Nicolas Gomez mücadelesinde hakem, taç çizgisine yakın bir noktada River Plate lehine faul kararı veriyor.

40' Sağ çaprazdan Olcay Şahan ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

38' Beşiktaş takımında, taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim İsmail Köybaşı.

38' River Plate takımında Nicolas Gomez faul yapıyor. Taç çizgisine yakın bir noktada faul yapılan oyuncu Oğuzhan Özyakup.

37' Cenk Tosun, Alexander Barbosa tarafından faulle durduruluyor. Beşiktaş, yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden serbest vuruş kullanacak.

37' Yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşu Beşiktaş adına Jose Sosa kullanacak.

37' Beşiktaş takımından Jose Sosa Rakip yarı alanın ortalarından ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

35' Ersan Gülüm rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

34' Ceza sahası içinde topla buluşan Olcay Şahan, sol çaprazdan kaleye şut çekiyor, kaleci Maximiliano Velazco kurtarıyor.

34' Beşiktaş, Jose Sosa ile köşe vuruşu kullanıyor.

34' Beşiktaş takımından Jose Sosa sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

33' Ceza sahası içinde topla buluşan Ramon Motta, sol çaprazdan kaleye şut çekiyor, kaleci Maximiliano Velazco kurtarıyor.

32' Beşiktaş takımından Ramon Motta rakip ceza sahası önünden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

31' Sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden Daniel Denot ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

30' Oğuzhan Özyakup rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

27' Ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

25' Golün asistini yapan isim Daniel Denot.

25' GOOOLL!! Nicolas Gomez River Plate takımını öne geçiren golü atıyor.

24' Beşiktaş takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sol çaprazından Olcay Şahan tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

23' Ceza sahası içinde topla buluşan Nicolas Gomez, sol çaprazdan kaleye şut çekiyor, kaleci Tolga Zengin kurtarıyor.

22' Golün asistini yapan isim Carlos Ruiz.

22' GOOOLL!! Emmanuel Martinez skora dengeyi getiriyor.

19' GOOOLL!! Jose Sosa Beşiktaş takımını öne geçiren golü atıyor.

19' Cenk Tosun, gol pasını veren isim.

18' Emmanuel Martinez altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

17' Daniel Denot ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

16' Beşiktaş takımından İsmail Köybaşı sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

15' Taç çizgisine yakın bir yerde Daniel Denot, Ramon Motta tarafından faule maruz kalıyor.

15' River Plate, Braian Molina Diaz ile taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

15' Bu dakikada River Plate takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.Şutu çeken isim Emiliano Agüero

15' Ceza sahası içinde topla buluşan Daniel Denot, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor,savunma araya girerek tehlikeyi önlüyor.

14' River Plate takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sol çaprazından Emmanuel Martinez tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor. 

14' Ofsayt. Rakip yarı alanın ortalarında ofsayta düşen oyuncu Cenk Tosun

13' Beşiktaş takımı Cenk Tosun ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahası sağ iç çaprazında Cenk Tosun tarafından çekilen şut auta gidiyor.

12' Atak yönüne göre sol taç çizgisine yakın bir yerde Carlos Ruiz topla buluşuyor, ancak hakem hakem pozisyonun ofsayt olduğuna karar veriyor.

10' Beşiktaş takımından İsmail Köybaşı sağ kanatta çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

10' Beşiktaş, Jose Sosa ile köşe vuruşu kullanıyor.

10' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Jose Sosa ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

7' Ceza sahası içinde topla buluşan Ersan Gülüm, penaltı noktası çevresinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

7' Beşiktaş takımı korner kullanacak.

6' Kerim Frei, Carlos Ruiz tarafından faulle durduruluyor. Beşiktaş, taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

6' Beşiktaş takımında, taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim İsmail Köybaşı.

5' Ceza sahası içinde topla buluşan Ersan Gülüm, penaltı noktası çevresinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

5' Jose Sosa ile Beşiktaş takımı köşe vuruşu kullanacak.

4' Beşiktaş adına şanssız an Ersan Gülüm tarafından yapılan vuruş direkten dönüyor

3' İsmail Köybaşı, Daniel Denot tarafından faulle durduruluyor. Beşiktaş, yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden serbest vuruş kullanacak.

3' Beşiktaş, Jose Sosa ile yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafeden serbest vuruş kullanacak.

3' Jose Sosa rakip yarı alanın ortalarından ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

3' Jose Sosa ile Beşiktaş takımı köşe vuruşu kullanacak.

3' Beşiktaş takımından Jose Sosa sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

1' Hakemin düdüğüyle maç başlıyor.

Galatasaray'dan Brezilyalılara gol şov!
International Royal Cup 2015 3.-4.'lük maçında Galatasaray ile Instituto Neymar karşı karşıya geldi. Alanya Oba Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada kazanan 6-0'lık skorla Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar bu skorla turnuvayı 3. bitirdi. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Emre Çolak, 13. dakikada Bruma, 30. dakikada Emre Can, 73. dakikada Hamit Altıntop, 77. dakikada Sinan Gümüş ve 87. dakikada Yasin Öztekin kaydetti. Karşılaşmanın 80. dakikasında Galatasaray'da Yasin Öztekin kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviremedi.

HAMZAOĞLU'NDAN İDEAL 11 
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoüğlu, Instituto Neymar karşısına Fernand Muslera, Semih Kaya, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Alex Telles, Felipe Melo, Selçuk İnan, Bruma, Wesley Sneijder, Emre Çolak ve Umut Bulut 11'iyle çıktı.  Zayıf rakibi karşısında maça ideal 11'iyle çıkan Galatasaray, ilk dakikadan itibaren Instituto Neymar kalesini abluka altına aldı. Rakip kalede kolay pozisyon bulan Galatasaray, 10. dakikada Emre Çolak ile perdeyi açtı. Galatasaray'ın yıldızları karşısında savunmada çaresi kalan Instituto Neymar, 13. dakikada Bruma ve 30. dakikada Emre Can Coşkun'u durdurmadı. Sarı-kırmızılılar soyunma odasına üç farklı üstünlükle gitti.

MAÇIN İLGİNÇ ANI
İlk yarının 10. dakikasında Emre Çolak'ın attığı golün hemen öncesinde Felipe Melo, rakip takımından bir futbolcuyla sert bir şekilde çarpıştı. Melo, Emre Çolak'a durması gerektiğini işaret ederken, Emre, Melo'yu görmedi. Pozisyonun devamında sarı-kırmızılılar, karşılaşmadaki ilk golünü atmış oldu. 
Ayrıca Galatasaray'ın Instituto Neymar ile oynadığı karşılaşmanın 2. dakikasında sakatlanan Semih Kaya oyundan çıkarken, yerini Emre Can Coşkun'a bıraktı. 

İKİNCİ YARIYA BAŞLARKEN 9 DEĞİŞİKLİK
İkinci yarıya değişikliklerle başlayan Galatasaray'da Sinan Bolat, Tarık Çamdal, Hamit Altıntop, Yekta Kurtuluş, Blerim Dzemaili, Yasin Öztekin, Sinan Gümüş, Olcan Adın ve Goran Pandev oyuna giren isimler oldu. Sarı-kırmızıl ıtakımda Emre Can Coşkun ve Hakan Balta dışında tüm oyuncular kenara geldi. Değişikliklerin ardından da Instituto Neymar karşısında baskını devam ettiren sarı-kırmızılılar birçok gol pozisyonu üretti. Oyuna ikinmci yarı giren isimlerden Hamit 73'te, genç golcü Sinan Gümüş ise 77'de attıkları gollerle farkı iyice açtı. Karşılaşmanın 80. dakikasında ise Yasin Öztekin penaltı vuruşundan yararlanamadı. Ancak Yasin, 87. dakikada attığı golle adeta kendini affettirdi. Maçın kalan bölümünde başka gol olmayınca, Galatasaray 6-0'lık skorla turnuvayı 3. tamamladı. 

türkiye