Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Devrek Meslek Yüksek Okulu (DMYO) tarafından oda üyelerine yönelik “ISO9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi” adlı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde faaliyette bulunan TSO ve BEÜDMYO tarafından oda üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Devrek TSO toplantı salonunda düzenlenen program ile ilgili bilgi veren TSO Başkanı Zekayi Bükrü, "Günümüz koşullarında bilgi, teknoloji ve iletişim alanında yaşanan büyük gelişmeler toplumları kıyasıya bir rekabete ve her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı ekonomik bir yarış içerisine sürüklemektedir. İşletmelerin ayakta kalabilmeleri ancak tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun mal üretiminin veya hizmetin sağlanmasıyla gerçekleşebilecektir. Bu sebeple, kuruluşlarda, tasarım aşamasından başlayarak üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli iyileşmeyi hedefleyen Kalite Yönetim Sistemi’nin uygulanması, olmazsa olmaz bir şart olmuştur. Odamız Devrek Meslek Yüksek Okulu ile iş birliği yaparak üyelerimize yönelik ticari anlamda okul yetkilisi tarafından bilgiler verilmiştir. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan BEÜDMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş tarafından davetlilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Hızla küreselleşen ve mesafelerin artık çok kısaldığı günümüzde ticari ürünlerin tüm dünya pazarlarına çıkabileceği ürün ve hizmetteki kalitenin müşteri memnuniyetini artıracağı ve rekabet gücünü sağlayacaktır.
İlki 1987 yılında yayınlanan ve işletmelerde kalite anlayışı bir standarda dönüştüren ISO 9000 serisi standartların Ülkemizde de pek çok işletmede uygulanmaktadır. Günlük hayatta kullandığımız pek çok ürün ve aldığımız hizmetleri sunan firmaların ISO 9001 belgesine sahip acaba tüketici ve üretici gözüyle bu belge nedir? Ne işe yarar sorularının yanıtlarının aranmaktadır. Kalite Kavramları ve Terminoloji, Toplam Kalite, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Şartları ve Entegre Yönetim Sistemleri hakkında ürünlerin ve hizmetlerin yönetimi için kılavuz dokümanlarla desteklediğini ve işletme şartlarına uygulanmasının üst yönetiminin sahiplenmesi ile mümkün olacaktır."