AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya ile Elazığ arasındaki karayolu ulaşımında önemli bir sorunun çözüleceğini belirterek, “Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli için yaklaşık 160 milyon TL tutarında bir yatırım yapılacak” dedi.
Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tünel Projesi ile Malatya ile Elazığ arasındaki karayolu ulaşımında yol standardının yükseleceğini belirten Çalık, “Proje kapsamında 5,15 kilometre uzunluğunda, 23 metre genişliğinde bir yol, 480 metre uzunluğunda, 23.86 metre genişliğinde bir köprü ve 2 bin 411 metre uzunluğunda çift tüplü tünel inşaatı gerçekleştirilecek. Tek platformlu olan mevcut yol 2 bin 410 metre çift tüp Tünel ile bölünmüş hale getirilecek ve Eğik Askılı Asma Köprü ile de Karakaya Baraj Gölü geçilerek bölünmüş yola adaptasyon sağlanacak” ifadelerine yer verdi.
Bölgeye ulaşım alt yapısında tek kalemde büyük bir yatırımın gerçekleştirilmekte olduğunu belirten Çalık, “Kömürhan Tüneli ile yüksek standartlı bir ulaşım imkanı sağlanacaktır. 6 Ocak 2014’te yapımına başlanan yeni Kömürhan Köprüsü ve Tünel Projesi inşaatı hızlı bir şekilde sürmektedir. Yüklenici firmaya 160 milyon TL tutarında ihale edilen projenin, Nisan 2017’de tamamlanması hedeflenmektedir” şeklinde bilgi verdi.
Çalık, yeni projenin bitiminin ardından mevcut Kömürhan Köprüsü’nün ise trafiğe açık kalacağını kaydetti.