Orduspor İdari Menejeri Selim Şener, Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun hakemler üzerinde baskı kurmasıyla ilgili açıklamalarına yanıt vererek, Orduspor için hayati önem taşıyan bir maç öncesi bu tür açıklamaların yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.
Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisileri’nde, Alanyasporlu yöneticilerin yaptığı açıklamalara yönelik basın toplantısı gerçekleştiren Orduspor İdari Menejeri Selim Şener, Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamaları haklı bulan Merkez Hakem Komitesi (MHK) yetkililerinin isimlerinin açıklanmasını ve büyük önem arz eden bir maç öncesi hakemlerin baskı altına alınmasını kınadıklarını aktardı. Orduspor’un Merkez Hakem Komitesi’nden kesinlikle ve kesinlikle bir şey umut etmediğini ifade eden Şener, tek isteklerinin bu tür olaylarla Türk futbolunun yıpranmaması gerektiğini belirtti.
"ORDUSPOR MHK’DEN BİR ŞEY UMUT EDECEK BİR KULÜP DEĞİLDİR"
Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamaların manidar olduğunu vurgulayan Orduspor İdari Menejeri Selim Şener, "Görsel ve yazılı medya da gündem olan talihsiz bir açıklama için, Orduspor Kulübü olarak açıklama yapma gereği duyduk. Alanyaspor yöneticisi Çavuşoğlu, son 2 maçta verilmeyen gollerinin hakemler tarafından verilmediğini söylemiştir. Her futbol adamı ve yöneticisi böyle açıklamalar yapabilir ancak burada acı ve manidar olan şudur; diyorlar ki ‘bu konuyu Merkez Hakem Komitesi’ne ilettiklerini ve de Merkez Hakem Komitesi’nin de kendilerine hak verdiklerini beyan etmesi, bizim için de hayati önem taşıyan Alanyaspor maçı öncesi manşetlere düşmesi çok manidar bir durumdur.’ Hepinizin bildiği üzere Orduspor bu yıl en büyük haksızlığa uğrayan kulüptür. Ve bu olanlara rağmen hiçbir kulüp yöneticisi çıkıp da bu durumlar için sitem etmemiştir. Orduspor kesinlikle ve kesinlikle Merkez Hakem Komitesi’nden bir şey umut eden bir kulüp değildir. Bizler amaç olarak her türlü olaya maruz kalsak da ayaklarımız üstünde kalmaya devam edeceğiz" dedi.
"O İSİMLERİN AÇIKLANMASI BİZİM TABİ HAKKIMIZDIR"
Yapılan açıklamaların ardından bu duruma hak veren Merkez Hakem Komitesi yetkililerinin isimlerini açıklanmasını isteyen Şener, "İster istemez böylesine bir hayati maçın öncesinde bu bir yanlıştır, Orduspor camiası olarak her şeyin şeffaf olması adına şunu istiyoruz, Sayın Çavuşoğlu’nun muhatap olduğu konuştuğu Merkez Hakem Komitesi üyelerinin isimlerinin açıklanması bizim tabii hakkımızdır. Bundan daha da önemli bir hakkımız olduğunu düşünmüyoruz. Hakemlerimizi böyle bir maç öncesi baskı altına almak yanlıştır. Bizim istediğimiz, bu isimlerin açıklanmasıdır" diye konuştu.